Bodog, chemat de premierul Tudose la Guvern, după ce o femeie a murit din cauza lipsei de imunoglobulină

Publicat: 05 12. 2017, 12:19
Actualizat: 05 12. 2017, 13:23

Întâlnirea va avea loc, miercuri, la ora 10.00.

Decizia premierului a venit după ce, sâmbătă, o femeie a murit la Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină

Ministrul Sănătății anunța, luni, că 2.200 flacoane de Pentaglobin au fost trimise în țară, precizând că problemele privind imunoglobulina au apărut anul trecut, când ministerul era condus de Vlad Voiculescu, numindu-l pe acesta „ministrul Facebook”.

„În această noapte, la ora 04.00, după ce a trecut de verificările de calitate necesare, comanda de 2.200 de flacoane de Pentaglobin a plecat spre toate unitățile spitalicești din țară. De asemenea, în următoarele două săptămâni, vor mai ajunge încă 900 de flacoane de Intratec (100 ml), 6.000 flacoane Pentaglobin (50ml) și 4.000 de flacoane Pentaglobin (100 ml), cantități ce vor acoperi nevoile pacienților din România. Până când vor sosi, spitalele care se confruntă cu cazuri urgente pot apela la unitățile medicale din țară, unde am identificat existența a 1.700 de fiole de imunoglobulină”, a scris Florian Bodog, luni, pe pagina sa de Facebook.

Sâmbătă, Vlad Voiculescu a anunțat că o femeie de 69 de ani a murit la spitalul din Alba Iulia, din cauza lipsei de imunoglobuline, precizând că ministerul știa despre cazul aceste femei.

„Doamna Maria M., 69 de ani, a decedat în această dimineață la spitalul din Alba-Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină. Astăzi, în România, țara cu a treia cea mai mare creștere economică de pe glob și cea mai mare din Europa. Nu este singurul caz care era în stare gravă, iar Ministerul știa atât despre problemă în general, cât și despre toate aceste cazuri, inclusiv al doamnei Maria M., în mod specific”, a scris Vlad Voiculescu.

Imunoglobulina este o substanță obținută din plasma sanguină umană. Această plasmă, în urma prelucării, conține anticorpi care protejează organismul împotriva bolilor.

Pacienții cu afecțiunii autoimune sunt cei mai afectați de lipsa imunoglobulinei, de care ei sunt dependenți și îi ajută la imunitate. Prin natura bolii, acești pacienți sunt foarte sensibili la orice, chiar și la cea mai mică răceală.