Bodog reacționează: Nu am fost chemat de anchetatori la audieri. În realitate e vorba de o răzbunare personală
„Faptul că și prin instrumentarea prezentului dosar penal nr. 344/P/2019 se încearcă doar discreditarea subsemnatului rezultă și din modalitatea în care s-a desfășurat ancheta. Practic, în trei săptămâni s-au administrat toate -probele- și s-a și luat măsura de a sesiza Senatul. Cu toate că în dosar se arată că organele de urmărire penală s-ar fi sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea acestor infracțiuni de către subsemnatul, am convingerea că, în realitate, este vorba de o răzbunare personală din partea doamnei (…)- funcționar public cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sătănății, acesta fiind, de fapt, cea care a formulat sesizarea penală”, le-a spus Florian Bodog deputaților juriști, potrivit raportului întocmit de Comisia juridică a Senatului asupra solicitării Parchetului de pe lângă ÎCCJ.
Totodată, Florian Bodog a susținut că nu a fost niciodată chemat de organele de anchetă la audieri.
„În apărările formulate în scris, domnul senator Bodog menționează că „(…) subsemnatul am aflat de instrumentarea acestui dosar în care sunt vizat din presă, toate informațiile importante din dosar fiind făcute publice „pe surse” pentru a-mi afecta imaginea, sumsemnatul nefiind niciodată chemat în fața organelor de anchetă pentru a-mi exprima punctul de vedere și pentru a clarifica toată această situație prezentată într-un mod foarte denaturant”, se mai arată în raportul Comisiei juridice.
Comisia juridică a Senatului a adoptat, marțea trecută, un raport de respingere a încuviințării urmăririi penale cerută de procurori în cazul fostului ministru al Sănătății.
Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu a anunțat că solicitarea de urmărire penală e pusă pe ordinea de zi a plenului de luni și că senatorii vor da un vot pe această temă.
Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală față de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD.
Cererea a fost făcută cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată, în exercițiul funcției de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunțat Ministerul Public.
Totodată, DNA a anunțat că desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului.
Bodog, despre solicitarea DNA: Elemente care ridică semne de întrebare. Sunt victima unei răzbunări
Fostul ministru al Sănătății Florian Bodog a declarat, luni în plenul Senatului, că solicitarea Parchetului General pentru încuviințarea urmăririi penale în cazul său „ridică serioase semne de întrebare”. Bodog a reclamat faptul că este „victima unei răzbunări”.
„Există câteva elemente care ridică serioase semne de întrebare, asupra acestei solicitări. Ca ministru al Sănătății nu am fost comod pentru personalul ministerului. DNA, de-a lungul timpului, a afectuat mai multe cercetări la adresa mea, însă toate acuzațiile la care am fost supus și pe surse au apărut în spațiul public, au fost clasate”, a declarat senatorul PSD Florian Bodog de la tribuna Senatului.
„În calitate de ministru, am semnat contracte de sute de milioane de euro. Toate procedurile de achiziție națională și toate negocierile cu Banca Mondială au fost coordonate de mine. Nu am delegat dreptul de semnătură cum se obișnuiește, niciunui alt coleg din Minister, penetru că mi-am asumat întreaga răspundere a ministerelui pe care l-am condus. Nu s-au putut reține în sarcina mea nicio faptă de corupție cu toate că am beneficat de o „supravegehere” extrem atentă a DNA, așa cum rezultă din hârtiile pe care le-am primit cu privire la faptul că am fost ascultat”, a mai spus acesta.
Bodog reclamă faptul că este „victima unei răzbunări” deoarece, în timpul mandatului său de ministru al Sănătății, a îndepărtat o persoană cu funcție de conducere în minister.
„Convingerea mea este că sunt victima unei răzbunări, pentru că, urmare a unor informații pe care le-am primit, am îndepărtat din Ministrer o funcționară de conducere care este singura audiată în acest dosar în afară de personalul din cabinetul meu parlamentar. Toți consilierii mei, și este doar atributul ministrului să stabilească dacă consilierii și-au făcut sau nu datoria în ceea ce privește activitatea lor trasată de demnitari. La o simplă căutare pe internet a consilierilor pe care i-am avut în cabinet veți găsi persoana la care se face referire în dosarul DNA că a fost prezentă la Zilele Bolilor Rare de la Sălaj, într-o vizită cu mine la Spitalul Județean din Sălaj, la Zilele Stomatologiei bănățene, activitate pe care o poate proba. Lucruri pe care despre alți consilieri pe care i-am avut în cabinet n-o să găsiți pe internet. Și asta ridică un semn de întrebare”, a afirmat Florian Bodog.
Senatul a prelungit programul ședinței de luni până la încheierea votului privind solicitarea de urmărire penală față de Florian Bodog.
Comisia juridică a Senatului a adoptat, marțea trecută, un raport de respingere a încuviințării urmăririi penale cerută de procurori în cazul fostului ministru al Sănătății.