Bogdan Roman, unul dintre fiii primarului din Deta, implicat într-un nou scandal. Victima nu a depus plângere

Publicat: 14 07. 2013, 16:35
Actualizat: 27 03. 2019, 15:46

Fiul cel mare al primarului din orașul Deta (Timiș), Bogdan Roman, arestat în 2011 în urma unui scandal produs într-un bar din localitate și eliberat ulterior, a fost implicat într-un nou conflict, în care ar fi lovit un bărbat din localitate, fără ca victima să depună, însă, plângere la Poliție.

Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului din orașul Deta, județul Timiș, Petru Roman, ar fi fost implicat într-un nou scandal, în noaptea de sâmbătă spre duminică, când ar fi lovit un bărbat din localitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse din rândul Poliției, Bogdan Roman ar fi lovit un bărbat din localitate în urma unei neînțelegeri.

În urma altercației nu a fost depusă plângere la Poliție.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, Mirela Drăghicioiu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la sediul Poliției nu a fost depusă vreo plângere, însă polițiștii vor face cercetări după ce cazul a fost semnalat în presă.

„La sediul Poliției nu a fost depusă vreo plângere. Polițiștii din Deta vor face cercetări pentru a vedea dacă într-adevăr a avut loc vreo altercație între fiul primarului din Deta și o altă persoană”, a declarat Mirela Drăghicioiu.

Fiul cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, împreună cu fratele său, Călin, au fost implicați într-un scandal în iulie 2011, când a avut loc o altercație între două grupuri de tineri. În urma scandalului, trei persoane au fost rănite și au ajuns la spital. Frații Roman și alți trei prieteni ai lor au fost arestați preventiv, însă după aproape patru luni ei au fost eliberați.

Ulterior, Bogdan și Călin Roman, cei doi fii ai primarului din orașul Deta (Timiș), au fost comndamnați la câte trei ani de închisoare cu suspendare de Judecătoria Deta, cu un termen de încercare de opt ani, decizia putând fi atacată cu recurs.

În același dosar, Daniel Bârzan, Radu Gherghel și Vasile Strâmtu au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu suspendare.

În februarie 2012, Bogdan Roman era cercetat în două noi dosare penale, după ce a fost implicat într-o altă altercație cu doi tineri, care au ajuns la spital.

În urma scandalului, ministrul de Interne, Traian Igaș, a dispus o anchetă la Deta, care a fost coordonată de șeful Poliției Române. Șeful Poliției Române la acea vreme, Liviu Popa, anunța că șeful Poliției Deta, șeful Compartimentului de Ordine Publică și trei lucrători de Poliție din Deta sunt cercetați prealabil în urma scandalului în care au fost implicați fiii primarului democrat-liberal din localitate.

Ulterior, ministrul Traian Igaș anunța că șeful Poliției Deta, Viorel Goloșie, a demisionat din funcție. Goloșie și-a depus apoi raportul de pensionare.

Șeful Poliției Române declara că polițiștii care au intervenit în timpul incidentului de la Deta au acționat conform procedurilor, dar verificarea privind activitatea Poliției de la Deta a constatat neajunsuri care vor face obiectul unor cercetări prealabile extinse în cazul a zece agenți și ofițeri.

Petru Roman (PDL) a fost reales primar al orașului Deta în iunie 2012.