Bonus de 500 lei în programul Rabla, pentru achiziția de mașini euro 6 sau cu emisii scăzute de CO2

Bonus de 500 lei în programul Rabla, pentru achiziția de mașini euro 6 sau cu emisii scăzute de CO2
Un eco-bonus de 500 de lei va fi acordat prin Programul Rabla la achiziționarea unui autovehicul nou euro 6, a unuia care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km sau a unuia cu sistem de propulsie hibrid, potrivit proiectului pus în dezbatere publică de Ministerul Mediului.
Publicat: 16/04/2013, 01:27
Actualizat: 29/09/2018, 05:06

Un eco-bonus de 500 de lei va fi acordat prin Programul Rabla la achiziționarea unui autovehicul nou euro 6, a unuia care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km sau a unuia cu sistem de propulsie hibrid, potrivit proiectului pus în dezbatere publică de Ministerul Mediului.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, și președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Adrian Gearâp, au susținut, luni seară, o conferință de presă în care au prezentat modul în care se va derula Programul Rabla în 2013, potrivit proiectului lansat în dezbatere publică.

Astfel, a fost anunțat faptul că anul acesta, pe lângă prima de casare de 6.500 de lei, va fi acordat și un eco-bonus de 500 de lei la achiziționarea unuia dintre următoarele tipuri de autovehicule noi: cu normă de poluare euro 6, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km sau care are un sistem de propulsie hibrid.

Chiar dacă autovehiculul îndeplinește toate cele trei condiții, eco-bonusul va fi de maximum 1.000 de lei, se precizează în proiect.

De acest bonus pot beneficia doar cei care își cumpără o mașină nouă prin Programul Rabla.

Tot din acest an, se va acorda un eco-tichet de 2.500 de euro, la cumpărarea unui automobil electric, de care poate beneficia orice persoană, chiar dacă nu s-a înscris în Programul Rabla și nu și-a dus la casat autoturismul vechi.

Aceste prevederi figurează în proiectul de ghid de finanțare a Programului Rabla, lansat luni în dezbatere publică de către Ministerul Medicului. Până în 22 aprilie, sunt așteptate sugestii și propuneri privind derularea programului, pentru ca, după această dată, să poată fi validați colectorii și dealear-ii auto care vor participa la program în acest an. Aceștia își vor putea depune dosarele din 22 aprilie, timp de 14 zile lucrătoare, iar tichetele valorice vor putea fi distribuite din 15 mai.

În Programul Rabla se pot înscrie persoanele fizice și juridice care dețin autoturisme și autoutilitare mai vechi de 10 ani și instituțiile publice care au aceleași categorii de vehicule mai vechi de cinci ani.

Tichetele valorice obținute la casarea unei mașini vechi, pentru achiziționarea cu reducere a uneia noi, prin Programul „Rabla”, vor fi distribuite de pe 15 mai și vor putea fi decontate până la 20 noiembrie, repartiția voucherelor făcându-se după numărul de autovehicule vechi din fiecare județ.

REMAT-urile care colectează mașinile date la casat, producătorii și dealerii auto își vor putea depune dosarele pentru a se înscrie în Programul „Rabla” din 2013 începând cu data de 22 aprilie, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanți ai Ministerului Mediului.

Administrația Fondului pentru Mediu, prin care este finanțat „Programul „Rabla”, îi va valida și va distribui REMAT-urilor tichetele valorice începând din 15 mai.

Anul acesta vor fi distribuite 20.000 de vouchere, în valoare de câte 1.500 de euro (6.500 de lei), totalizând o finanțare de 30 de milioane de euro (130 de milioane de lei). Dintre tichete, emise o singură dată anul acesta, 17.000 vor fi destinate persoanelor fizice și juridice, iar restul de 3.000 instituțiilor publice.

Tichetele vor fi transmisibile și vor putea fi decontate, la achiziționarea unei mașini noi, până la data de 20 noiembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24...
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor