Un bărbat, în vârstă de 82 de ani, din comuna Concești, județul Botoșani, suspect de COVID-19, a fugit, joi seara, de la spital în timpul efectuării evaluărilor medicale.
Acesta a fost găsit, vineri, în localitatea de domiciliu și a motivat gestul prin faptul că aștepta rezultatul de foarte mult timp.
Totul a început joi seara, atunci când bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean Botoșani, în vederea internării, fiind suspect de COVID-19. Doar că, în timpul efectuării evaluărilor medicale, bărbatul a plecat din spital, chiar în pijama, iar polițiștii l-au dat imediat în urmărire.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii l-au găsit pe bărbat a doua zi, în comuna Concești, localitatea sa de domiciliu.
„Acesta a declarat faptul că a părăsit unitatea spitalicească, întrucât a așteptat foarte mult timp pentru a i se efectua investigațiile medicale”, au transmis polițiștii din Botoșani, citați de Mediafax.
Potrivit sursei citate, pacientul a fost dus din nou la spital, în vederea internării.
O asistentă medicală din blocul operator al Institutului Marius Nasta din Bucureşti a fost depistată pozitiv, vineri, la infecția cu virusul SARS-CoV-2.
Imediat, a fost declanșată ancheta epidemiologică și s-a efectuat dezinfecție în întreg blocul operator, activitatea putând fi reluată din acest moment.
În plus, au fost reprogramate intervențiile chirurgicale programate astăzi, pentru siguranța pacienților și a personalului medical, informează Antena 3.
Un număr de 420 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, în România. Au fost raportate 21 de decese din cauza coronavirusului, respectiv 12 bărbați și nouă femei, iar bilanţul final a ajuns la 28.166 de bolanvi şi 1.708 morţi.
Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.432 au fost externate, dintre care 19.545 de pacienți vindecați și 887 de pacienți asimptomatici. La Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 224 de pacienți.
Varianta actuală a virusului SARS-CoV-2 infectează mai ușor celulele umane față de varianta inițială a virusului, cea care a apărut la începutul pandemiei în China.
Astfel, este foarte probabil ca această tulpină virală a coronavirusului să fie mai contagioasă, cu toate că acest detaliu nu a fost confirmat deocamdată, se arată într-un studiu publicat în revista Cell și citat de Hotnews.ro.