BREAKING NEWS. Raportul medico-legal a fost finalizat! Polițistul care a ucis un fost jurnalist la începutul stării de urgență este acuzat de crimă! ”Și-a trimis victima la moarte sigură” (EXCLUSIV)
Un polițist bucureștean al Secției 5, care în timpul stării de urgență a împușcat mortal un bărbat cu afecțiuni psihice într-un hotel de lux din sectorul 1, a fost acuzat de crimă. Medicii legiști care au analizat cadavrul au stabilit că agentul nu i-a dat victimei nicio șansă.
Abia se instituise starea de de urgență, că Bucureștiul era deja zguduit de evenimente violente. Dintre acestea, cel mai grav avusese loc în Ferentari, unde un grup de petrecăreți condus de un anume Spartacus s-a revoltat împotriva polițiștilor veniți să-i amendeze.
Incidentele au degenerat într-o bătălie incredibilă, în timpul căreia s-a aruncat cu pietre, cu farfurii, dar și alte obiecte dure. Mai grav, incidente similare au început să apară și în alte localități, iar pe site-urile de socializare apăreau mesaje venite din partea unor lideri interlopi, care instigau la violență.
În dimineața zilei de 22 aprilie, în jurul orei 04.00, polițiștii Secției 5 au intervenit după ca paznicul unui hotel a sunat la 112 și a anunțat că unul dintre locatarii imobilului, cunoscut ca bolnav psihic, are o criză.
Conform protocolului, la fața locului ar fi trebuit ca medicii de pe ambulanță să ajungă odată cu polițiștii. De data aceasta nu a fost așa. Echipajul venit de la Secția 5 a intervenit în forță, iar un agent a fost rănit la mână, cu o foarfecă.
După ce bărbatul cunoscut cu afecțiuni psihice a reușit să scape de polițiștii care încercau să-l imobilizeze și să plece cu liftul, acesta a fost prins din urmă, la ultimul etaj, de agentul rănit, care o luase la fugă, pe scări.
Acolo, acesta l-a împușcat pe bărbatul care încerca să se refugieze pe terasă și l-a ucis după ce a tras spre el toate cele șase gloanțe pe care le avea în încărcătorul pistolului Carpați.
Chiar dacă, după moartea victimei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au anunțat că polițistul care a tras are calitatea de suspect, persoane din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, dar și șefii Poliției au făcut o declarație de presă comună în care au anunțat că polițistul și-a făcut datoria.
Totuși, după mai bine de șapte luni, specialiștii Institutului Național de Medicină Legală (INML) au finalizat raportul medico-legal în cazul morții lui Alexandru Găzdac, fost angajat al unei televiziuni de știri care nu a mai putut să lucreze din cauza bolii.
Primul glonț a fost în torace
De altfel, Găzdac era cunoscut publicului după ce a intrat cu mașina în gardul care împrejmuiește Palatul Victoria pentru a demonstra că autoritățile nu sunt pregătite să se apere în cazul unui atac terorist. În urma incidentului, Găzdac a fost reținut și internat într-un spital de psihistrie.
Medicii au arătat că din cele șase gloanțe trase de polițist, bărbatul a fost atins de patru dintre ele, însă niciunul nu a fost tras către picioare. ”Polițistul și-a trimis victima la moarte sigură”, afirmă raportul întocmit de medicii de la INML, citați de sursele noastre.
Ca dovadă stau cele tre gloanțe trase în piept și abdomen, iar al patrulea i-a străbătut, din lateral, ambele fese.
În plus, unul dintre gloanțe l-a nimerit pe Găzdac în spate, în timp ce acesta încerca să scape de sub ploaia de gloanțe, într-un moment în care era deja grav rănit, în condițiile în care primul foc l-a lovit în torace.
Potrivit unor surse judiciare, odată cu finalizarea raportului medico-legal, procurorii urmează să schimbe calitatea procesuală a polițistului care a tras. Practic, acesta ar putea primi calitatea de inculpat, care ar precede trimiterea in judecată a tânărului agent de poliție.
Gestul acestuia a fost interpretat de colegii săi drept o consecință a lipsei de experiență, dar și a lipsei de cunoștințe tactice legate de modul de intervenție în situații similare.