Britanicii din UE se confruntă cu închiderea conturilor bancare din Marea Britanie din cauza lipsei de reguli post-Brexit

Britanicii din UE se confruntă cu închiderea conturilor bancare din Marea Britanie din cauza lipsei de reguli post-Brexit
A customer wearing a face mask or covering due to the COVID-19 pandemic, uses an ATM machine outside a branch of a Barclays bank in central London on July 29, 2020. - British bank Barclays said Wednesday that first-half net profits tumbled by two thirds, as it set aside £3.7 billion ($4.7 billion, 4.0 billion euros) to deal with coronavirus fallout, and warned over a possible second wave. Profit after taxation dived to £695 million in the six months to the end of June, compared with £2.07 billion in the same portion of 2019, Barclays said in a results statement. (Photo by Tolga AKMEN / AFP) (Photo by TOLGA AKMEN/AFP via Getty Images)
Publicat: 21/09/2020, 19:19

O serie de mari bănci britanice vor înceta să mai servească cetățeni britanici rezidenți în UE, deoarece guvernul nu a negociat încă regulile post-Brexit

Lloyds, Barclays și Coutts au început să avertizeze clienții din UE că vor înceta să le mai servească la sfârșitul anului, potrivit ziarului.

Lipsa unui nou aranjament pentru licențe bancare

Dacă regulile bancare paneuropene nu se mai aplică Regatului Unit odată cu încheierea perioadei de tranziție Brexit la 31 decembrie, ar deveni ilegal ca băncile din Regatul Unit să ofere servicii clienților britanici din UE fără a solicita noi licențe bancare. Până în prezent, nu a fost convenit un nou aranjament.

Lloyds, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din țară, a declarat pentru Sunday Times că 13.000 de clienți care locuiesc în Olanda, Slovacia, Germania, Irlanda, Italia și Portugalia își vor închide conturile curente până la sfârșitul anului.

Între timp, Barclays a spus: „Termenele pentru închiderea contului vor depinde de tipul de produs pe care îl deține un client, dar vom da întotdeauna o notificare clienților.”

Trezoreria Regatului Unit a declarat ziarului: „Ne așteptăm ca băncile să-și trateze clienții în mod echitabil și să ofere comunicări în timp util pentru a le permite să ia decizii adecvate”, recunoscând că „furnizarea de servicii bancare este o decizie comercială pentru firme bazată pe o varietate de factori, inclusiv legislația locală și reglementarea anumitor țări SEE. ”

Serviciile financiare din Regatul Unit sunt reglementate de Autoritatea pentru Conduită Financiară, care a declarat că se așteaptă ca băncile să se angajeze cu autoritățile de reglementare naționale pentru a evalua impactul legilor locale asupra clienților și pentru a informa clienții cu privire la orice schimbări în timp util.

Potrivit organismului financiar financiar UK Finance, băncile trebuie să anuleze legislația din 30 de țări diferite pentru a stabili dacă pot continua să deservească clienții.

„Unde este posibil, firmele vor să ofere în continuare servicii bancare clienților care locuiesc în SEE după perioada de tranziție”, a spus un purtător de cuvânt.

„Impactul asupra fiecărui client va varia în funcție de modelul de funcționare al băncii sau furnizorului său, de produsul sau serviciul oferit și de cadrul legal și de reglementare din țara în care sunt rezidenți.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Nu te vom uita! România a pierdut o stea. A fost cea mai adorată actriță
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Posibila revenire a lui Trump la Casa Albă face ca dolarul să crească
×