Prima pagină » Știri » Bucureștenii din Sectorul 3 vor să-l demită pe primarul Negoiță prin referendum

Bucureștenii din Sectorul 3 vor să-l demită pe primarul Negoiță prin referendum

Bucureștenii din Sectorul 3 vor să-l demită pe primarul Negoiță prin referendum
Mai mulți bucureșteni din Sectorul 3 au creat o pagină de Facebook pentru demiterea primarului Robert Negoiță prin referendum.

Potrivit legii pentru organzarea unu referendum pentru demiterea primarului este nevoie de semnăturile a 25% dintre locuitorii cu drept de vot din sector.

Pe pagina de Facebook Cetatenii Sectorului 3 cer demiterea primarului Robert Negoita!, bucureștenii au arătat care sunt motivele pentru care doresc ca Negoiță să nu mai fie primar:

1. Primarul Robert Negoiță are datorii neplătite la ANAF în valoare de aproximativ 45 milioane Euro. Cum poate fi un infractor bun administrator al bunului public?

2. Încălcarea promisiunilor electorale în privința taxei pentru salubrizare. În campania electorală Robert Negoiță a promis taxa 0 pentru salubritate, dar imediat ce și-a inceput mandatul a crescut această taxă cu 60%.

3. Încălcarea promisiunilor electorale în privința reabilitării termice a blocurilor din sector. În campania electorală Robert Negoiță a promis realibitare gratuită pe toată perioda mandatului, dar în prezent cetățenii sunt nevoiți să plătească pentru realibiltarea termică a blocurilor, care se face cu bani împrumutați de la Banca Europeană de Investiții: peste 60 milioane Euro, bani ce vor trebui plătiți de cetățeni. De asemenea, cetățenii trebuie să plătească și cele 8 milioane Euro doar consultanță în procesul reabilitării termice din sectorul 3, o sumă catastrofal de mare comparativ cu sumele practicate în domeniu.

4. Deturnarea de fonduri prin plata ilegală către anumite firme privilegiate a peste 8,5 milioane de euro în 2012, potrivit raportului Curții de Conturi. Inspectorii spun că banii au fost dați unor firme private, prin modificarea unor contracte. Banii plătiți ilegal de Primăria Sectorului 3 reprezintă 95% din prejudiciul total produs la nivelul Capitalei.

5. Distrugerea spațiului verde din jurul blocurilor, prin betonarea aleilor, scuarurilor, alveolelor, gradinilor din jurul celor peste 2000 de blocuri. Distrugerea a peste 5 hectare spațiu verde.

6. Betonarea a peste 8000 de arbori și condamnarea acestora la moarte sigură prin folosirea unor lacuri chimice industriale de sufocare a acestora sau betonarea rădăcinilor.

7. Comasarea școlilor și generarea unui proces amplu de înghesuire a elevilor și folosirea infrastructurii școlare pentru interesele de partid- vezi exemplul Salii de Sport Elie Radu, redenumita Apollo.

8. Realizarea unor lucrări ilegale pe Bulevardul Unirii în valoare de 15 milioane Euro.

CITIȚI AICI TOATE NEMULȚUMIRILE CETĂȚENILOR DIN SECTORUL 3
 

Citește și