Bugetul Ministerului Transporturilor a fost aprobat de comisiile parlamentare

Publicat: 11 12. 2015, 12:49
Actualizat: 11 12. 2015, 14:25

Bugetul Ministerului Transporturilor a fost aprobat, vineri, de către comisiile de specialitate din Parlament, cu 76 de amendamente față de proiectul inițial, care presupun fonduri suplimentare de un miliard de lei.

Amendamentele nu sunt fezabile și vor fi respinse în comisiile de buget-finanțe, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Aproape toți reprezentanții comisiilor au avizat bugetul Transporturilor, înregistrându-se un singur vor „împotrivă”, din partea senatorului independent Petre Petrescu, și o abținere, din partea lui Cătălin Drăgușanu (ALDE).

Petrescu a afirmat că respinge proiectul întrucât în buget nu sunt cuprinse fonduri pentru studiul de fezabilitate privind construcția autostrăzii Craiova – Lugoj.

Bugetul Transporturilor a fost avizat de parlamentarii din comisiile pentru transporturi din Camera Deputaților și Senat.

Ministerul Transporturilor se finanțează integral de la bugetul de stat.

Instituția va primi pentru anul viitor – în forma proiectului de buget propusă aprobării comisiilor de transport, fără a lua în calcul amendamentele acestora – 11,86 miliarde lei, în scădere cu 7,6% față de execuția preliminată din acest an, de 12,84 miliarde lei.

Costescu a anunțat miercuri că în funcție de rezultate suma pentru 2016 poate fi suplimentată însă cu 2 miliarde lei.