Prima pagină » Știri » BULETINUL românesc, O AFACERE: 15.000 de cetățeni din Republica Moldova figurează cu domiciliul la 3 ADRESE

BULETINUL românesc, O AFACERE: 15.000 de cetățeni din Republica Moldova figurează cu domiciliul la 3 ADRESE

BULETINUL românesc, O AFACERE: 15.000 de cetățeni din Republica Moldova figurează cu domiciliul la 3 ADRESE
Mafia cărților de identitate românești. 15.000 de cetățeni din Republica Moldova, domiciliul la trei adrese din Sectorul 3. Vezi de ce la referendum nu a venit nimeni la o secție de votare din București

„Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Ordine Publică și Poliția Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București pun în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară în Capitală și pun în executare 9 mandate de aducere într-un dosar privind infracțiunile de constituire de grup infracțional organizat și fals în declarații. Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că două grupuri infracționale organizate își ofereau serviciile, contra cost, unor cetățeni străini, preponderent din Republica Moldova, pentru a le facilita obținerea cărții de identitate românești, declarând în fals că aceștia vor locui la adresele lor, sumele solicitate fiind între 150 și 200 de euro„, informează Poliția Capitalei.

Până la acest moment au fost identificate aproximativ 15.000 de persoane care figurează ca având domiciliul stabilit la trei adrese din sectorul 3. Cei nouă suspecți urmează a fi audiați, dar și cetățenii moldoveni, care vor fi aduși cu microbuzul.

Cazul de la referendum: 5.000 de persoane din Republica Moldova aveau aceeași adresă

Niciunul dintre cei aproape 5.000 de oameni înscriși pe listele a două secții de votare de la Colegiul „Matei Basarab” din Capitală nu s-au prezentat la vot, toți având domiciliul în același imobil. Potrivit reprezentanților secțiilor, alegătorii provin din Republica Moldova.

Ionica Anton, președintele secției de votare nr. 382, a spus că au așteptat ore în șir alegătorii, dar degeaba.

„Am așteptat. Inițial am început a râde.(…)  Am stat 15 ore. Oboseala și-a spus cuvântul, chiar dacă nu am avut niciun votant. Ne uitam pe hol. Am tot sperat. Foarte târziu mi-am dat seama că e o anomalie. Ne gândeam că poate vin.(…) Chiar nu-mi pot da seama cum pot locui într-un imobil atâtea persoane.(…) Am citit regulamentul, mi-am pus la punct documentația”, a mai precizat Anton.

Imobilul în care au domiciliul miile de persoane se află chiar lângă Colegiul Național „Matei Basarab” din Capitală, unde erau amplasate secțiile de votare.

 

Citește și