Bunica de 90 de ani a fostei șefe AEP a suferit un atac de panică la DNA: Nici pe timpul războiului nu a fost așa

Publicat: 04 10. 2017, 14:23
Actualizat: 02 10. 2018, 22:51

This browser does not support the video element.

Bunica Anei Maria Pătru a declarat, la intrarea în sediul DNA Ploiești că este veteran de război, dar ceea ce face DNA este mai rău decât ce se întâmpla în trecut. 

„Nu am pățit niciodată, nici pe timpul războiului așa ceva. Eu sunt veteran de război. Soțul meu a fost veteran. Nu s-a întâmplat niciodată ceea ce s-a întâmplat cu DNA acum care mi-a nenorocit sănătatea. Mi-au luat copiii din pat și i-au adus aici”, a spus femeia.

Reprezentanții Ambulanței Prahova, au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că au intervenit pentru o femeie în vârstă, care a suferit atac de panică la sediul DNA Ploiești.
 
Surse medicale au declarat că este vorba de Nicolița Simionescu, bunica de 90 de ani a fostei șefe AEP, Ana Maria Pătru.
 
Aceasta a fost evaluată medical, avea tensiune foarte mare și i s-a administrat tratament.
 
Avocatul Anei Maria Pătru a declarat că Nicolița Simionescu nu a făcut declarații, prelevându-se de acest drept, pentru că este rudă apropiată cu Pătru.
 
„Nu auzea, nici nu știu cât a înțeles dumneaei din ce i s-a explicat acolo. S-a prelevat să nu dea declarații și avea dreptul prevăzut de Codul de Procedură Penală pentru că este rudă apropiată cu persoana cercetată, respectiv Ana Maria Pătru. (…) I s-a adus la cunoștință faptul că i s-a pus sechestru pe un teren de 1.000 de metri și pe o construcție. A semnat, a luat la cunoștință”, a declarat Veronel Rădulescu.
 
Avocatul lui Pătru a propus audierea, în calitate de martori în dosar a șefului DNA Ploiești, Lucian Onea, și a procurorului Mircea Negulescu, fiind de părere că Onea ar trebui să facă o declarație de abținere.
 
„Am propus audierea unor martori care au fost acolo la momentul respectiv, 5.12.2016, printre ei numărându-se și domnul procuror șef al DNA Ploiești și procurorul Negulescu Mircea și un comisar de poliție judiciară. În mod normal, existând această cerere n-ar trebui să se pronunțe pe această cerere procurorul de caz, domnul procuror șef, pentru că are un interes personal în cauză, având în vedere că este propus ca martor. Opinia mea este că ar trebui să facă o declarație de abținere”, a mai spus Rădulescu.Fosta șefă AEP, Ana Maria Pătru, a însoțit-o pe bunica sa la sediul DNA Ploiești și a declarat că avocații săi au solicitat și un echipaj de ambulanță, având în vedere că bunica are 90 de ani și este foarte bolnavă.

De altfel, bunica Anei Maria Pătru a fost luată cu scaunul de cadrele medicale de la ambulanță, pentru că nu am mai putut merge pe aleea ce duce spre sediul DNA Ploiești.

Fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a fost pusă sub control judiciar, miercurea trecută, de procurorii DNA Ploiești, aceasta declarând, la ieșire că „e un joc al denunțului”.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie-mai 2013, Ana-Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP) a cerut de la reprezentanții unei firme de sotfware 1 milion de euro, pentru a-l convinge pe directorul unei instituții publice să soluționeze în mod favorabil o investigație ce viza firma de software.

„În același context, inculpata a primit, în trei tranșe, în perioada iulie 2013 – martie 2014, suma totală de 600.000 euro (în cursul lunii iulie 2013 – suma de 400.000 euro, sumă remisă și primită într-o servietă marca Montblanc împreună cu un instrument de scris aceeași marcă; sfârșitul lunii noiembrie 2013 – suma de 100.000 euro și în cursul lunii martie 2014 – suma de 100.000 euro)”, arată DNA.

Sursa citată mai precizează că, pentru a ascunde proveniența sumei de 600.000 de euro, în 2016, Ana-Maria Pătru a cumpărat un teren (pe numele unei rude) în orașul Voluntari, în valoare de 130.000 de euro, a cumpărat (pe numele altei rude) un apartament în Constanța în valoare de 80.000 de euro, a efectuat investiții în valoare de 437.314,13 de euro ce consta în ridicarea unei case din Voluntari și dotarea apartamentului din Constanța.

„La data de 05 decembrie 2016, inculpata Pătru Ana Maria a formulat și înregistrat la Direcția Națională Anticorupție un denunț privind existența unei infracțiuni de trafic de influență, pretins comisă de directorul instituției publice la care am făcut referire mai sus, cunoscând că acesta este nereal. Cu ocazia audierii în calitate de inculpat, Pătru Ana Maria a recunoscut că denunțul – obiect al infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, reținută în sarcina sa, este mincinos”, mai spun procurorii.