Bursă a locurilor de muncă pentru lucrătorii români, la Roma

Publicat: 15 02. 2012, 11:56
Actualizat: 24 07. 2012, 19:00
Autoritățile și reprezentanți ai diferitelor companii din România, în principal din sectorul construcțiilor, vor pune la dispoziția lucrătorilor români din Italia un număr de 1.500 posturi din țară, printr-o bursă a locurilor de muncă pe care Guvernul o va organiza la Roma peste zece zile.

Autoritățile și reprezentanți ai diferitelor companii din România, în principal din sectorul construcțiilor, vor pune la dispoziția lucrătorilor români din Italia un număr de 1.500 posturi din țară, printr-o bursă a locurilor de muncă pe care Guvernul o va organiza la Roma peste zece zile. Oferta va include atât salarii atractive, cât și acordarea de tichete de masă și cazare asigurată, a declarat, miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"Vrem să îi stimulăm pe muncitorii români din străinătate să revină în țară", a spus Tăriceanu.

Încurajarea natalității, stoparea emigrației, utilizarea tuturor resurselor de muncă interne, dar și limitarea sau controlarea creșterilor exagerate de personal în administrațiile locale reprezintă principalele măsuri pregătite de Guvern pentru prevenirea apariției unei crize pe piața muncii, a anunțat, la sfârșitul lunii ianuarie, ministrul Muncii, Paul Păcuraru. El a arătat că există riscul ca, în următorii doi ani, România să se confrunte cu o criză pe piața muncii din cauza evoluției demografice, iar deficitul forței de muncă să blocheze dezvoltarea, în lipsa unor măsuri.