Bursa a suspendat acțiunile Rompetrol după ce a aflat de tranzacție din media, nu de la grup

Publicat: 15 02. 2012, 10:22
Actualizat: 24 02. 2012, 13:26
BVB a suspendat, luni, de la tranzacționare Rompetrol Rafinare, Rompetrol Well Services și Rompetrol SA, societăți din grupul Rompetrol, începând cu ora 13:22, exclusiv pe baza informațiilor preluate pe canale media.

BVB a suspendat, luni, de la tranzacționare Rompetrol Rafinare, Rompetrol Well Services și Rompetrol SA, societăți din grupul Rompetrol, începând cu ora 13:22, exclusiv pe baza informațiilor preluate pe canale media, și nu în urma unui comunicat de la compania-mamă privind tranzacția cu KazMunayGaz.

"BVB nu a recepționat oficial, în timpul sesiunii de tranzacționare din data 27.08.2007, nici un mesaj de la compania de comunicare PR Newswire (agenția prin care Rompetrol a anunțat vânzarea a 75% din acțiunile grupului – n.r.) despre achiziția menționată mai sus. Așa cum este cunoscut, știrea a apărut pe fluxul agențiilor românești și străine după ora 13:00 (Mediafax, Reuters, NewsIn etc) fiind preluată tot atunci și de posturile locale de televiziune. De altfel, chiar pe site-ul PR Newswire, secțiunea Headline Search, comunicatul privind tranzacția amintită poartă ora 10:06 GMT (13:06, ora României)", se arată într-un comunicat al Bursei de Valori București (BVB).

Grupul Rompetrol a comunicat, marți, că anunțul oficial privind tranzacția prin care compania KazMunayGaz a achiziționat 75% din acțiunile Rompetrol Group a fost făcut public luni, ora 12:00, ora României, prin intermediul agenției internaționale PR Newswire, lista de distribuție incluzând cu prioritate Bursa de Valori și CNVM.

 "Lista de distribuție a inclus, cu prioritate, Bursa de Valori București (BVB) și Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNVM), alături de Bursa din Londra, mass media, alte instituții.PR Newswire se află în posesia tuturor confirmărilor de primire a anunțului", se spune într-un comunicat al grupului Rompetrol.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro