Bușteni: 15 sportivi încearcă să stabilească un record mondial de viteză la cățărarea pe gheață

Publicat: 15 02. 2012, 11:57
Actualizat: 26 07. 2012, 18:02
Un număr de 15 sportivi din România, Rusia, Olanda și Bulgaria încearcă, sâmbătă, la Bușteni, să stabilească un nou record mondial de viteză la cățărarea pe un perete de gheață înalt de 16 metri.

Un număr de 15 sportivi din România, Rusia, Olanda și Bulgaria încearcă, sâmbătă, la Bușteni, să stabilească un nou record mondial de viteză la cățărarea pe un perete de gheață înalt de 16 metri, fiind vorba despre prima astfel de tentativă recunoscută de Uniunea Asociațiilor de Alpinism.

Potrivit organizatorilor, sportivii, printre care se numără și trei reprezentanți ai României, vor escalada un perete vertical, înalt de 16 metri și lat de șase metri, construit din oțel și placat cu lemn și plasă, peste care au fost puse 10 tone de gheață, amplasat la baza pârtiei Kalinderu din stațiunea prahoveană Bușteni. Administratorul pârtiei, Ion Vasilescu, a declarat  că fiecare sportiv se cațără liber, neavând nici un alt punct de sprijin în afară de pioleți și colțari.

Concursul, care a început în jurul orei 14.30, este transmis în direct pe mai multe site-uri de Internet. Potrivit lui Dan Vasilescu, unul dintre organizatorii acestui eveniment, la tentativa de stabilire a recordului este prezent și un reprezentant al Guiness Book, pentru ca, în cazul în care va fi stabilit, recordul să fie omologat.