Curtea de Apel Ploiești a respins, joi, cererea de liberare provizorie sub control judiciar depusă de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului, Marcel Păvăleanu, arestat preventiv într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro.
Magistrații Curții de Apel Ploiești au respins, joi, cererea lui Marcel Păvăleanu, fost președinte al PSD Plopeni și fost angajat al Secretariatului General al Guvernului (SGG), de liberare sub control judiciar, soluția pronunțată de judecători fiind prima hotărâre dată de această instanță în acest an și fiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, arestat preventiv în luna octombrie 2013 alături de alte persoane într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu calculat de anchetatori la 35 de milioane de euro, a cerut pe data de 30 decembrie, Tribunalului Prahova liberarea sub control judiciar, iar o zi mai târziu judecătorii îi respingeau cererea ca fiind nefondată.
Păvăleanu a înaintat recurs la această decizie, iar judecătorii Curții de Apel Ploiești au menținut decizia magistraților de la Tribunalul Prahova. Este pentru a treia oară când Păvăleanu cere să fie liberat sub control judiciar, surse apropiate anchetei declarând că unul dintre motivele invocate de inculpat în cererile sale este faptul că are un copil foarte mic.
În prezent, Marcel Păvăleanu se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova. În 19 octombrie, fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu și alte cinci persoane, respectiv Victoria Enică, Cecilia Cristina Stroe, Bogdan Ionuț Șerban, Elena Giluela Ștefănescu și Emilia Loredana Dobreau fost arestați preventiv sub acuzațiile de evaziune fiscală și spălare de bani, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.
Potrivit anchetatorilor, ei ar fi făcut achiziții și livrări de mărfuri și servicii prin aproximativ 60 de societăți comerciale din București și județul Prahova, unele de tip „fantomă”, prejudiciul fiind de 149.800.000 de lei.
Ulterior, un al șaptelea inculpat a fost arestat preventiv în acest dosar. Extinzând cercetările, procurorii au început urmărirea penală în același dosar și împotriva administratorului public al județului Prahova, Fabioara Ionescu, președinte al organizației de femei a PSD Prahova, Fabioara Ionescu fiind urmărită penal pentru evaziune fiscală și complicitate la spălare de bani, fapte pe care le-ar fi comis în perioada în care era director al Parcului Industrial Ploiești instituție deținută de Consiliul Județean Prahova.
În acest dosar procurorii fac cercetări față de 132 de societăți comerciale, printre firmele față de care a început urmărirea penală numărându-se Roșia Montană Gold Corporation dar și mai multe societăți care au contracte de lucrări cu autoritățile locale, respectiv Consiliul Județean Prahova ți alte instituții publice din județ. Tot în același dosar este inculpat și Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al PSD Prahova, arestat preventiv într-un dosar instrumentat de DNA, după ce un om de afaceri a cărui firmă are contracte cu Consiliul Județean Prahova l-a denunțat, acuzându-l de trafic de influență. Marcel Cristian Păvăleanu este membru al PSD Prahova și a condus filiala PSD Plopeni, fiind cunoscut drept un apropiat al conducerii acestei organizații județene și implicându-se activ în campania electorală a USL din 2012.
Imediat după ce Păvăleanu a fost arestat preventiv, premierul Victor Ponta a declarat că nu îl cunoaște pe Păvăleanu și nu știe cu ce s-a ocupat acesta în perioada cât al lucrat la SGG. Președintele PSD Mircea Cosma a declarat pentru MEDIAFAX că organizația PSD Prahova l-a propus pe Păvăleanu să lucreze la Secretariatul General al Guvernului.