Prima pagină » Știri » Cabinete medicale școlare moderne, zac nefuncționale. Ministerul Sănătății nu a aprobat angajarea medicilor

Cabinete medicale școlare moderne, zac nefuncționale. Ministerul Sănătății nu a aprobat angajarea medicilor

Cabinete medicale școlare moderne, zac nefuncționale. Ministerul Sănătății nu a aprobat angajarea medicilor
Detalii în articol

Primăria Prundu-Bârgăului este prima din județul Bistrița-Năsăud care a încercat să înființeze cabinete de medicină școlară pentru cei peste 1.400 de elevi pe care îi are comuna. Deși cabinetele sunt gata de mai bine de un an, dotate și utilate, acestea stau închise de luni de zile deoarece Ministerul Sănătății nu a deblocat două posturi de medici și două de asistent medical, necesare cabinetelo.

„Cabinetele medicale sunt funcționale din punctul nostru de vedere. Clădirea este amenajată conform stas-lui, avem toată aparatura necesară, dar problema este că nu avem medici. Așteptăm ca cei de la Ministerul Sănătății să ne aprobe salariile pentru medicii care urmează să lucreze acolo. Este vorba de doi medici și două asistente. Noi îi vom angaja, dar banii îi vom primi de la Ministerul Sănătății. Așteptăm de mai bine de un an de zile să îi bugeteze”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan.

Anul trecut Primăria Prundu Bârgăului a investit peste 100 de mii de lei în cele două cabinete medicale școlare – unul pentru medicina generală și altul pentru stomatologie, și, atât reprezentanții Primăriei, cât și cei ai autorităților județene au făcut numeroase solicitări pentru angajarea personalului, însă nu au primit niciun răspuns de la Ministerul Sănătății.

„Am făcut numeroase solicitări, dar nu avem încă un răspuns. Anul trecut ni s-a spus că este posibil să fie deblocate posturile după rectificarea bugetară, dar nu s-a rezolvat problema. Am făcut noi solicitări, s-a implicat și Instituția Prefectului în această problemă. Așteptăm încă un răspuns”, a spus directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu.

În județul Bistrița-Năsăud, doar un elev din patru are acces la servicii de medicină școlară, în județ funcționând 11 cabinete medicale școlare generale și șase de medicină dentară, toate în mediul urban.

Citește și