Cadavrul unei femei împușcate în gât, descoperit într-o casă din Botoșani. Ce au mai găsit polițiști lângă ea

Publicat: 05 09. 2023, 09:33
Sursa FOTO - caracter ilustrativ

Descoperire macabră a polițiștilor: cadavrul unei femei împușcate în gât a fost găsit într-o casă din județul Botoșani.

În apropiere, oamenii legii au găsit și o armă cu aer comprimat.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Potrivit IPJ Botoșani, incidentul a avut loc luni seară, 4 septembrie. Femeia avea o rană deschisă la gât, confirmă autoritățile.

La data de 4 septembrie 2023, în jurul orelor 20:00, am fost sesizați prin apel la 112 cu privire la faptul că o femeie, în vârstă de 50 de ani, din comuna Hilișeu Horia a fost găsită în stare de inconștiență în locuință. Aceasta prezenta o plagă împușcată la nivelul gâtului, ulterior fiind constatat decesul de către cadrele medicale”, au anunțat polițiștii.

În camera în care se afla cadavrul a fost descoperită și o armă, un pistol cu aer comprimat. Potrivit polițiștilor, proprietarul armei nu are autorizație.

În camera în care se afla victima a fost descoperită o armă neletală, cu aer comprimat, pentru tir sportiv. Din primele verificări s-a stabilit faptul că arma respectivă era procurată dintr-o altă țară si introdusă în România de o cunoștință a familiei victimei, fiind utilizată pentru a alunga animalele sălbatice din apropierea gospodăriei.

Arma este din categoria celor supuse autorizării, însă proprietarul nu era autorizat în acest sens”, au explicat polițiștii.

Anchetatorii fac verificări pentru a afla ce s-a întâmplat. Ei au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și contrabandă.