Prima pagină » Știri » Campania Salvează Crăciunul își arată roadele. Micuții din Valea Screzii și Valea Plopului au unde mânca, începând de azi

Campania Salvează Crăciunul își arată roadele. Micuții din Valea Screzii și Valea Plopului au unde mânca, începând de azi

400 de copii orfani sau proveniți din familii dezorganizate din Valea Plopului și Valea Screzii au avut parte de o mare bucurie astăzi, în ziua de Crăciun.

400 de copii orfani sau proveniți din familii dezorganizate din Valea Plopului și Valea Screzii au avut parte de o mare bucurie astăzi, în ziua de Crăciun. Ca urmare a campaniei Salvează Crăciunul, inițiată anul trecut de gândul și Știrile Pro TV pentru a-i ajuta pe micuții de la Valea Plopului și Valea Screzii, și datorită a 100.000 de români și sponsorilor care au donat în total 100.000 de euro, astăzi a fost inaugurată bucătăria în care acești copii pot mânca liniștiți de acum încolo.

Cu ajutorul celor peste 100.000 de oameni și al sponsorilor, în afară de bucătărie, din banii strânși în urma campaniei a mai fost construită o școală pentru ei, dar și o casă care va adăposti 30 de suflete aflate în nevoie.

În această seară, în bucătăria nou inaugurată cei 400 de copii din Valea Plopului și Valea Screzii au cântat colinde înainte de a se așeza la masă.

Vă mulțumim tuturor pentru bucuria pe care le-ați dăruit-o unor copii a căror viață a fost, multă vreme, lipsită de orice bucurie.

Cine sunt copiii cărora românii le-au salvat Crăciunul

Din 13 decembrie 2011, noaptea în care au ars podoabele de Crăciun ale copiilor din Valea Screzii, iar bucătăria, sala de mese, cămara cu alimente și clubul de joacă au ars într-un incendiu teribil, gândul v-a spus în fiecare zi câte o poveste – de viață, de speranță și de putere, iar protagoniștii lor au fost suflete de 4 ani, de 8, de 15, ori de 36. Copii și adulți care ne-au învățat pe toți ce înseamnă salvarea.

Amintiți-vă de Mădălina. A ajuns în Valea Screzii, în centrul social condus de părintele Nicolae Tănase, în urmă cu aproape zece ani. Avea doar 5 ani și un metru înălțime. Pe atunci, era doar o fetiță care își pierduse mama cu trei ani și jumătate în urmă. Astăzi este premiantă, e elevă în clasa a noua la o școală de renume, e jucătoare de handbal în echipa liceului, știe să schieze și îi coordonează la cor pe copiii mai mici din tabără. Locuiește într-una din casele din Valea Screzii, cea a „școlărițelor”, cu încă șapte fete și o mamă aflată în dificultate și copilul ei.

Mădălina spune că îi e mai ușor să se apropie de copiii mai mici decât de cei de o vârstă cu ea. „Mă înțeleg mai bine cu copiii mai mici decât mine. Simt că am mai multă dragoste să le ofer și îmi e mai ușor să vorbesc cu ei. Altfel decât aș vorbi cu un copil de 15 sau cu unul de 20”. Unul dintre cei cu care își împărtășește secretele este Alex. Iar el îi povestește despre mama lui: „Mai ții minte, Mădălina, cât de frumoasă era mama? Cât de frumos zâmbea și cât de frumos râdea?”.

Citiți aici poveștile lor!

Citește și