CAMPANIE Mediafax.ro: Punem în dezbatere prevederile Codului Etic din educație – Cum trebuie să se comporte profesorii cu elevii

CAMPANIE Mediafax.ro: Punem în dezbatere prevederile Codului Etic din educație - Cum trebuie să se comporte profesorii cu elevii
Publicat: 10/03/2014, 13:16
Actualizat: 03/03/2019, 11:46

Mediafax.ro a lansat, luni, o platformă de dezbatere în care cititorii sunt invitați să se pronunțe asupra prevederilor propuse în proiectul de Cod Etic din educație, principalele teme fiind legate de comportamentul profesorilor față de elevi, precum și de combaterea corupției din școli.

Puteți dezbate prevederile Codului etic din educație aici.

Astfel, pe această platformă sunt supuse dezbaterii și votului prevederi existente în proiectul elaborat de Ministerul Educației care abordează teme diverse din activitatea cadrelor didactice precum responsabilitatea pe care acestea o au pentru siguranța elevilor, comportamentul față de elevi, precum și diferite aspecte privind combaterea corupției din școli.

Cititorul poate accesa, la adresa www.mediafax.ro/dezbateri, fiecare prevedere ca să își prezinte acordul sau dezacordul, însoțit sau nu de argumente și poate împărtăși opinia prietenilor săi prin mai multe canale socia-media puse la dispoziție.

De asemenea, cititorii pot propune și alte prevederi care ar putea fi incluse în Codul Etic al Profesorului la adresa [email protected]. Propunerile cititorilor făcute în scopul îmbunătățirii proiectului vor fi și ele puse în dezbatere pe platformă, cele mai bune urmând să fie trimise Ministerului Educației.

Elaborarea unui astfel de cod a început acum câțiva ani, însă s-a oprit la stadiul de proiect, pentru că prioritate a avut Strategia anticorupție în educație, aprobată printr-un ordin al Ministerului Educației în 2013. Strategia face referire la Codul etic pentru învățământul preuniversitar, Codul de referință al eticii și deontologiei universitare, precum și la monitorizarea activității Consiliului Național de Etică pentru Învățământul Preuniversitar și a Consiliului de etică și management universitar.

Detalii despre Codul Etic al Profesorului puteți afla aici și aici, iar opinia Federației Sindicatelor Libere din Învățămînt (FSLI) o puteți consulta aici.

Codul de etică a fost readus în actualitate odată cu scandalul izbucnit la sfârșitul anului trecut, în urma mediatizării unor imagini în care învățătoarea Dana Blându, de la Școala 10 din Capitală, le cerea părinților bani pentru cadouri de Crăciun.

În urma scandalului de la Școala 10, premierul Victor Ponta a cerut, în 15 ianuarie, Ministerului Educației finalizarea proiectului în termen de două săptămâni, însă acest proiect nu a ajuns până în prezent pe masa Guvernului.

Mediafax.ro, împreună cu cititorii săi, își propune să contribuie la îmbunătățirea proiectului și cere Guvenului să îl aprobe cât mai curând.

www.mediafax.ro face parte din Mediafax Group și este unul din principalele site-uri de știri din România. Lansat în 2007, ca primul site al unei agenții de presă românești care se adresa în mod direct consumatorilor finali, www.mediafax.ro își ține vizitatorii conectați la actualitatea din România prin peste 100 de știri de la locul evenimentelor, transmise în timp real și prezentate echidistant. Cu un conținut multimedia tot mai bogat, o acoperire completă a știrilor de impact și o bună selecție a celor mai importante informații ale zilei, site-ul și-a crescut constant traficul și numărul de vizitatori loiali.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
A doua recalculare a pensiilor. Are loc tot în 2024. Pensionarii, puși la plată
Stațiunea de vie pentru pensionari. Este locul ideal din România
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?