Când va fi gata stația de metrou Orizont – Drumul Taberei. FOTO

Publicat: 11 10. 2013, 20:19
Actualizat: 22 10. 2014, 18:50

Stația de metrou Orizont de pe Magistrala 5, Universitate- Drumul Taberei, va fi gata până la sfârșitul lunii noiembrie, potrivit reprezentanților Metrorex.

„În prezent, stația Orizont este realizată în proporție de 53%. S-a finalizat execuția planșeului superior și interior, este în curs excavarea la nivel radier, a fost turnată egalizarea pe o porțiune de 25%, și se fac lucrări premergătoare pentru turnarea primei zone de radier”, a precizat Aurel Radu, directorul Metrorex.  Săparea tunelelor a început pe 25 septembrie.

Cu toate acestea, tronsonul de metrou Drumul Taberei – Universitate va fi pus în funcțiune în 2016, cu o întârziere de un an.

Noua linie de metrou va avea o lungime totală de aproximativ șase kilometri, cu zece stații: Râul Doamnei, Valea Argeșului, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor. Pe această rută vor circula peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 și 6 ale Capitalei, potrivit estimărilor.

Sursa Foto// Forumul Metroului Ușor// Marian Andrei

Sursa Foto// Forumul Metroului Ușor// Marian Andrei

Sursa Foto// Forumul Metroului Ușor// Marian Andrei