Capitolul la care Bucureștiul este pe primul loc în Europa: toți șoferii știu asta

Publicat: 31 03. 2015, 23:05

Bucureștiul a fost, în anul 2014, cel mai aglomerat oraș din Europa din punctul de vedere al circulației rutiere. În București, timpul petrecut în ambuteiaje crește cu 41% parcurgerea unui traseu, iar la orele dimineții crește cu 89%, potrivit unui studiu realizat de producătorul de aparate de navigație GPS TomTom.

În clasamentul celor mai aglomerate orașe din Europa, Bucureștiul este urmat de Varșovia (unde timpii de parcurs cresc cu 40% din cauza coloanelor de mașini), de Roma (cu 38%), de Londra (cu 37%) și de Marsilia (cu 36%).

Compania GPS TomTom a analizat timpii de parcurs din 218 mari orașe din 36 de țări, situațiile din România, China, Arabia Saudită și Singapore fiind introduse pentru prima dată în clasament.

La nivel global, orașul Istanbul – situat atât în Europa, cât și în Asia – este cel mai dificil din punctul de vedere al fluidității traficului rutier. În Istanbul, timpul petrecut în coloane crește cu 58% parcurgerea unui traseu (ponderea atingând 109 % seara). Pe locurile următoare din punctul de vedere al aglomerației rutiere se clasează Mexico City, Rio de Janeiro și Moscova.