Este un fapt bine știut că alimentele trebuie spălate înainte de a fi gătite, pentru a preveni toxiinfecția alimentară și pentru a elimina murdăria de pe acestea. Există și situații în care fie este mai periculos pentru sănătate să speli un aliment, fie există riscul să îi elimini savoarea. Află care sunt alimentele ce nu trebuie spălate.
Gospodinele tind să curețe foarte bine majoritatea alimentelor pe care le achiziționează fie de la piață, fie la magazin, însă specialiștii au demonstrat în nenumărate rânduri că această activitate poate fi nocivă pentru consumatori.
Există o listă de alimente care nu trebuie spălate înainte de a fi folosite.
Ciupercile
Foarte multe persoane tind să introducă ciupercile în apă, deoarece consideră că așa le pot curăța mai bine, însă acest lucru nu e chiar eficient.
Pentru a te putea de consistența și gustul plăcut al ciupercilor, tot ce trebuie să faci este să le cureți cu grijă pentru a elimina pământul de pe ele și alte elemente aflate la suprafață, iar în momentul gătirii, toate bacteriile vor dispărea.
Ouăle
Nici ouăle nu ar trebui băgate sub jetul de apă imediat după ce le cumpărați din magazin, deoarece coaja are pe deasupra o substanță menită să protejeze, iar dispariția acesteia ar putea duce la alterarea conținutului.
Pastele
Cunoscătorii și consumatorii de paste știu, cu siguranță, că acest aliment nu trebuie pus sub jetul de apă rece înainte de a fi gătite, însă există în continuare multe persoane care fac asta.
Amidonul din paste își va face simțită prezența foarte repede în acest caz.
Carnea de porc
De foarte multe ori oamenii sunt tentați să spele carnea de porc imediat după ce o cumpără de la măcelărie pentru a se asigura că aceasta este curată.
Ceea ce mulți nu știu este că aceasta este spălată cu apă rece de către cei care o tranșează și astfel, apar câteva bacterii ce pot fi îndepărtate doar în momentul în care acest aliment este supus unor temperaturi ridicate.
Așa că, pentru a preveni îmbolnăvirea, fierbe carnea de porc înainte de a o găti.
Carnea de pui
Și carnea de pui are nevoie de foarte multă atenție la detalii.
Oamenii obișnuiesc să o folosească foarte des, tocmai de aceea consideră că știu cum să o pregătească înainte de a o servi în farfurie.
Astfel, gospodinele trebuie să țină cont de faptul că în momentul fierberii, pe lângă că acest aliment scapă de eventualele bacterii aflate pe suprafața sa, carnea capătă un gust și mai bun, potrivit Secretele.com.