Care sunt companiile străine ce vor investi 500 de mil. euro în România

Publicat: 30 03. 2013, 18:04
Actualizat: 30 09. 2018, 04:50

Ministrul Mediului și Schimbărilor climatice, Rovana Plumb, a anunțat, sâmbătă, că patru mari investitori, între care companii din Germania și Austria, intenționează să investească peste 500 de milioane de euro în România, în domenii precum industria auto, cea a lemnului sau resurse naturale.

Prezentă sâmbătă, la Ploiești, unde a participat la conferința de alegeri a PSD Prahova, Rovana Plumb a afirmat, în discursul ținut în fața participanților la întâlnire, că patru mari companii intenționează să investească în perioada următoare peste 500 de milioane de euro în România.

Ulterior, Rovana Plumb a spus, într-o conferință de presă, că este vorba despre investitori nemți și austrieci, din domenii de activitate precum industria auto, domeniul resurselor naturale sau industria lemnului.

„Avem o creștere a investiției care a fost propusă de către OMV de 150 de milioane de euro, la Suplacu de Barcău și mai avem și alte propuneri în ceea ce privește industria lemnului și energia alternativă”, a spus Rovana Plumb.

Printre acele companiile care vor investi în România, Rovana Plumb a menționat firma Michelin, dar și o companie din Austria, care intenționează să investească 150 de milioane de euro într-o fabrică de cherestea în județul Covasna.