Care vor fi categoriile de persoane cuprinse în etapa a doua de vaccinare anti-Covid
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a explicat luni care vor fi categoriile de persoane care vor fi vaccinate anti-Covid în a doua etapă a campaniei.
Categoriile care au prioritate
Conform CNCAV, în etapa a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România este inclusă populația la risc, reprezentată de adulții cu vârsta peste 65 de ani și de persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.
„În conformitate cu dovezile științifice actuale, în categoria
Cea de-a doua etapă a campaniei va începe pe 15 ianuarie
„Din a doua jumătate a lunii ianuarie, după 15, vom începe vaccinarea persoanelor din etapa a doua, începând cu beneficiarii care se află internaţi în centrele medico-sociale, continuând cu persoanele care au insuficienţă renală cronică în stadiul de hemodializă”, a declarat, duminică, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.
Biserica Ortodoxă pune frână propagandei Ministerului Sănătății. BOR ia poziție față de vaccinare
iserica Ortodoxă pune frână propagandei Ministerului Sănătății și vine cu precizări referitoare la susținerea campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat că instituția nu a făcut altceva decât să transmită tuturor ierarhilor ortodocşi un material informativ referitor la vaccinarea antiCovid primit de la autorităță.
Cu alte cuvinte, niciun îndemn de susținere a vaccinării nu a fost lansat de Patriarhie, așa cum dădeau de înțeles oficialii MS.
Vasile Bănescu: „În acest sens, nu în altul, se implică Biserica”
Opţiunea pentru vaccinare trebuie să fie configurată de fiecare credincios „în cadrul unei serioase informări”, este de părere Vasile Bănescu.
„Patriarhia Română, Biserica Ortodoxă Română, ca şi toate celelalte culte religioase din România a primit Broşura informativă cu titlul «Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA – Gratuită, Voluntară, Sigură», document oficial al Comitetului Naţional de Coordonarea Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 în România. Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor şi credincioşilor ei cu privire la această vaccinare”, a precizat Bănescu.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a accentuat că „opţiunea pentru vaccinarea cu actualul vaccin antiCovid trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul limpede al unei serioase, substanţiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculaţiilor excesive şi a extremelor”. „Doar cineva bine informat din surse sigure, credibile, validate instituţional, poate lua o decizie adecvată, menită să îi protejeze sănătatea personală şi pe a celor din jur”, a mai spus purtătorul de cuvânt al BOR.