„Nu s-a putut merge pe o reducere a TVA la carne de la 1 ianuarie, pentru că asta ar fi însemnat să găsim alte resurse pentru a acoperi veniturile care nu ar mai ajunge la bugetul de stat. Dar există intenția și rămâne ca un obiectiv al Guvernului ca pe parcursul anului 2015 să analizeze și în măsura în care veniturile permit să putem să procedăm la reducerea TVA la următroul produs, și eu cred că cel care are nevoie imediat de reducere este sectorul cărnii, și nu numai carnea, pentru că toate produsele pornind pe tot lanțul de producție”, a spus Constantin.
Referitor la segmentul cărnii și la întregul lanț de producție, ministrul a afirmat că piața depășește 3 miliarde de euro.
„Vom fi foarte atenți la ceea ce înseamnă încasări la bugetul de stat și în măsura în care ne vor permite vom îndeplini și această obligație față de acest sector”, a mai spus Constantin.
Reprezentanții producătorilor din industria cărnii au solicitat în mod repetat reducerea TVA pentru acest sector.