Analizele luate din marfa confiscată au arătat un fapt incredibil. Carnea a fost procesată la începutul anilor ’80, cel mai probabil într-un depozit pentru rezervele strategice ale statului.
Ulterior a fost cumpărată de administratorul celor douămagazine, decongelată și refrigerată în 2009. Tot de atunci o parte din această carne sau din preparate a ajuns în galantarele celor două magazine precum și alintr-o carmangerie deținute de același patron.
”Această carne nu mai poate fi consumată. Mai există și riscul deteriorării microbiologice, adică a posibilității dezvoltării unui germene oprit, înghețat”, a explicat dr. Petru Alexe de la Facultatea de Inginerie Alimentară Galați, pentru stirileprotv.ro.
Carmangeriile unde urma să fie comercializată carnea sunt două dintre cele mai vechi din Constanța și sunt situate în cea mai mare piață a orașului. Procurorii spun că ștampilele de la autoritatea sanitar veterinară erau false.
Anchetatorii au aflat că singurele depozite care pot păstra carne bună de consum timp de zeci de ani sunt cele deținute de stat.
„În stare de război se folosește acesta carne. Ea este deținută la temperaturi speciale la minus 40 grade. Cu mult sub temperaturile din magazine”, a mai spus dr. Alexe.