„Cartierul pentru Justiție”, proiectul statului de 270 milioane de euro care va fi construit în București. Liviu Dragnea dezvăluie unde ar putea fi amplasat
„Cartierul pentru Justiție” reprezintă un obiectiv de investiții publice al MDRAP și include constuirea unui complex urbanistic destinat sediilor unor instituții aparținând sistemului judiciar, precum: CSM, Inspecția Judiciară, CAB, Judecătoriile sectoarelor 2 și 3, Parchetele de pe lângă Tribunalul București, INM și Școala Națională de Grefieri.
Valoarea acestui proiect este de 270 de milioane de Euro, sursa de finanțare o reprezintă bugetul MDRAP, iar perioada de timp în care urmează a se construi este de cinci ani începând cu 2015.
Master planul „Cartierului pentru Justiție” cuprinde o clădire de nouă etaje, unde va funcționa Palatul de Justiție, o clădire de trei etaje unde va funcționa CSM și o alta de patru etaje unde vor funcționa Parchetele.
„Cartierului pentru Justiție va avea ca primă variantă terenul amplasat vizavi de Biblioteca națională, fostul amplasament al esplanadei. Nu e o «fata morgana». Terenul e în administrarea Ministerului Dezvoltării. Sunt mai multe variante la care am lucrat și e destul de fezabilă varianta cu terenul respectiv. Avem discuții și cu Primăria Capitalei, pentru că pe lângă Cartierul de Justiție acolo o să se realizeze un complex cultural și de agrement și, de asemenea, câteva clădiri înalte pentru birouri. E un concept integrat și avem două variante: lucrăm în concept integrat sau lucrăm pe secțiuni”, a spus, joi, ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea.
Întrebat ce se întâmplă cu proiectul anunțat anterior, privind consturirea pe acel teren a unei săli polivalente, Dragnea a spus că acest lucru rămâne valabil ca posibilitate.
„Rămâne în contiuare posibilitatea, repet, pentru trei funcțiuni: sală polivalentă, în care se pot desfășura spectacole, inclusiv filarmonică, o secțiune destinată pentru clădiri de birouri și secțiunea Cartierului de Justiție”, a spus Dragnea.
La rândul său, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc a precizat că locul a fost aleasă pentru că este vis a vis de cea mai mare instituție de justiție din România, respectiv Tribunalul București.
„În planul urbanistic e prevăzut și o sală concerte și clădirile de birouri”, a spus Cazanciuc.