Prima pagină » Știri » Case de 200 de euro! Satul din județul Bacău în care o casă poate costa mai puțin decât salariul minim pe economie

Case de 200 de euro! Satul din județul Bacău în care o casă poate costa mai puțin decât salariul minim pe economie

Case de 200 de euro! Satul din județul Bacău în care o casă poate costa mai puțin decât salariul minim pe economie
Case de 200 de euro! Satul din județul Bacău în care o casă poate costa mai puțin decât salariul minim pe economie / Sursă FOTO: captură stirileprotv.ro

Într-un sat din județul Bacău se află la vânzare case de 200 de euro, dar nu le cumpără nimeni. Autoritățile locale încearcă astfel să găsească proprietari pentru locuințele construite în urmă cu mai bine de 15 ani.

În satul Rotunda din județul Bacău au fost construite în urmă cu 16 ani case pentru persoanele care au rămas fără domiciliu în urma inundațiilor. Însă, acestea nu sunt finalizate iar pentru ca cineva să poată locui în ele este nevoie de investiții majore.

Case de 200 de euro, un chilipir din Bacău

„Aici avem un duplex evaluat clar la partea cea mai de jos a clasamentului, la 200 de euro”, a declarat primarul din Gura Văii, Silviu Tinei.

În anul 2005 România a fost lovită de inundaii majore iar autoritățile au încercat să găsească o soluție pentru persoanele care au rămas fără adăpost. Astfel, au fost construite mai multe case în satul rotunda, care aparține de comuna Gura Văii.

Însă sinistrații nu au stat prea mult în noile locuințe. Unii dintre ei au plecat luând cu ei bunuri precum uși, geamuri și chiar bucăți de acoperiș.

„A fost considerată o gaură neagră în bugetul statului”

„E multă încercare a administrațiilor ce s-au perindat de-a lungul timpului de a valorifica ceea ce la vremea respectivă a fost considerată o gaură neagră în bugetul statului de altfel. O investiție de multe milioane de lei noi a ajuns paragină”, a explicat primarul.

Autoritățile au mai avut o încercare de a vinde casele în anul 2018, când prețul unei locuințe varia între 5.000 și 7.000 de euro. La vremea respectivă, doar cinci case au fost vândute.

„Aici vorbim la undeva la 2.000 de euro ca valoare. Pentru că e întreagă, se află în stare bună, are acoperișul complet, pereții nu sunt distruși, BCA-ul nu lipsește”, a mai explicat Silviu Tinei.

Mai multe persoane s-au arătat interesate de achiziționarea unei astfel de locuințe.

Localnicii nu ar cumpăra o astfel de casă

„Cum sunt făcute casele în satul respectiv sunt ideale pentru familii care vor să trăiască autonom în mijlocul naturii, departe de alți oameni”, a declarat un potențial client.

Însă cei din zonă sunt sceptici și susțin că nu și-ar cumpăra o astfel de casă.

„Niciodată în viață! Păi, ce să faci în dealul ăla acolo? E fără drum, nu știu dacă e drum asfaltat ceva, e acolo? Nu este nimic”, a susținut un localnic.

Unul dintre aspectele care i-ar putea împiedica pe oameni să își achiționeze o astfel de casă este faptul că locuințele nu sunt racordate la rețeaua de electricitate, deși sunt stâlpi în zonă. De asemenea, nu există rețea de apă potabilă și nici rețea de canalizare.

 

Citește și