CÂȘTIGĂTORUL MASTERCHEF, PETRU BUIUCA: „Eu acasă fac cartofi prăjiți”
Petru Buiuca este marele câștigător al finalei „MasterChef„, care a fost difuzată miercuri seară în direct la Pro TV, el câștigând și marele premiu în valoare de 50.000 de euro, după ce a încântat juriul cu talentul său gastronomic.
La Pro TV, miercuri seară, s-a dat lupta finală între cei patru finaliști rămași în joc pentru titlul de „primul MasterChef al României” – Mariana (Mimi) Nicolae, Alexandru Petricean, Petru Buiuca și Bogdan Alexandrescu. Seara a fost una plină de emoție, suspans și adrenalină, atât pentru concurenți, cât și pentru juriul format din Cătălin Scarlatescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, care au avut de luat o decizie foarte grea.
Petru Buiuca, primul „MasterChef” al României, a fost desemnat câștigător de către cei trei jurați în urma unei lupte strânse, în care s-a „duelat” în preparate cu Mimi Nicolae, după ce Alexandru Petricean și Bogdan Alexandrescu au fost eliminați în urma primelor probe ale marii finale.
„Acest concurs mi-a deschis ochii despre cum se poate găti. Eu chiar fac cartofi prăjiți acasă și să câștig competiția asta înseamnă foarte mult”, a spus Petru Buiuca, imediat după aflarea verdictului juraților. „MasterChef mi-a schimbat viața. Indiferent de ce se spune eu știu că pasiunea, munca, perseverența și toate probele astea m-au adus la un altfel de nivel. Gândesc altfel viața”, a mai spus Petru, precizând că va folosi premiul pentru a-și ajuta familia.
Citește și Petru Buiuca, câștigătorul de la MasterChef, primul interviu după concurs: „Sunt regele lumii”. EXCLUSIV
În lupta lor pentru titlul de „MasterChef”, Mimi și Petru au avut de gătit „un preparat care să-i reprezinte”: preparatul „a la Mimi” și preparatul „a la Petru”.
Astfel, Petru a pregătit orez cu șofran, ceapă verde și ardei gras roșu, calcan în ulei de masline și usturoi, dar și o reinterpretare a sosului mediteranean, în timp ce Mimi a gătit un carpaccio de pere, ananas și sos de piper, un piure de mazăre și un homar cu un sos de smântână și lămâie.
Preparatele lor au atras laudele juraților. „Pe mine m-ați făcut mândru să fiu aici. Sunteți primii doi din 2.000, a fost o decizie foarte grea”, a spus Chef Florin Dumitrescu, care a precizat că apreciază la Petru „stilul autoritar și mâncarea gătită corect”.
„Mi-aș dori să am pentru fiecare din voi câte un trofeu”, a spus, la rândul său, Chef Cătălin Scarlatescu.
Marea finală a debutat în prezența unor vedete îndrăgite – Horia Brenciu, Andi Moisescu, Alex Velea și Smiley -, care au gustat din preparatele gătite de cei patru finaliști cu care și-au dat întâlnire în platoul „MasterChef”. Fiecare dintre finaliști a gătit felul de mâncare și desertul dorit de vedeta îndrăgită. În urma acestei probe, Bogdan Alexandrescu a părăsit competiția.
O altă probă a marii finale a fost „Cutia Misterelor”, iar ingredientul surpriză a fost oul. Câștigătorul testului „Cutia Misterelor” a fost Alexandru Petricean. El a părăsit însă competiția „MasterChef” după următoarea probă, în care Mimi, Alexandru și Petru au trebuit să reproducă cât mai exact un preparat, după imagine.