Prima pagină » Știri » Cât a durat până când fiul unui procuror a fost condamnat la închisoare pentru trafic de droguri

Cât a durat până când fiul unui procuror a fost condamnat la închisoare pentru trafic de droguri

Cât a durat până când fiul unui procuror a fost condamnat la închisoare pentru trafic de droguri
Mai multe pe gandul.info

Magistrații olteni au pronunțat sentința după un an și jumătate de când dosarul a ajuns în instanță și după ce, în noiembrie 2015, Tribunalul Olt a mai pronunțat o sentință în acest dosar, condamnându-l doar la un an de închisoare cu executare pe prietenul fiului procurorului Ștefan Noajă, judecat în același dosar, în aceeași sentință judecătorii dispunând disjungerea soluționării cauzei în ceea ce-l privește pe Ioan Bogdan Noajă.

„În baza art.2 alin. 1 din Legea nr.143/2000 condamnă pe inculpatul NOAJĂ IOAN BOGDAN, la pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare – pedeapsă principală și interzicerea exercitării drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a și b C.p. pe o durată de 1an – pedeapsă complementară. În baza art. 17 al 1 din Legea 194/2011 condamnă pe același inculpat la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare – pedeapsă principală și interzicerea exercitării drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a și b C.p. pe o durată de 1an – pedeapsă complementară În baza art.335 alin.2 C.p, condamnă pe același inculpat la o pedeapsă de 6 luni închisoare. În baza art. 39 lit. b C.p inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 4 luni închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte două pedepse (respectiv 1 an și 6 luni închisoare + 6 luni închisoare= 2 ani închisoare), urmând ca aceasta să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare privativă de libertate în condițiile art. 60 C.p În baza art. 45 alin 3 lit. a C.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.p. pe o durată 1 an. În baza art.65 alin. 1 C.p. pe durata executării pedepsei i se aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a și b C.p. În baza art.72 alin.1 C.p. deduce din pedeapsă reținerea, arestarea preventivă și măsura arestului la domiciliu luate împotriva inculpatului începând cu data de 05 mai 2015 și în continuare la zi, iar în baza art.399 alin.1 C.p.p. menține măsura arestului la domiciliu a inculpatului Noajă Ion Bogdan”, se arată în sentința pronunțată luni de judecătorii din Olt.

Decizia nu este definitivă, condamnatul având dreptul să o atace cu apel.

Fiul procurorului Ștefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Bogdan Noajă, și prietenul acestuia, Vasile Pădurețu, au fost trimiși în judecată , în mai 2015, de procurorii DIICOT Olt, sub acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic ilicit de droguri de risc, și efectuarea fără drept și cu intenție, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2014, pe lângă droguri de risc, membrii grupului infracțional au comercializat fără drept și produse succeptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege. În cadrul grupului a fost cooptat și suspectul Vasile Pădurețu.

Oamenii legii mai spun că drogurile erau distribuite în mai multe zone din Slatina, cu precădere în zona Colegiului Național „Ion Minulescu”.

Citește și