Salariile angajaților de la metrou depind de vechimea și sarcinile fiecăruia, însă cel mai mic salariu al unui membru Metrorex este de 5.300 de lei brut, lunar.
La finalul anului 2018, când se punea problema unei greve generale la metrou pe fondul cerințelor de creșteri salariale, ministrul Transporturilor de atunci, Lucian Șova a făcut publice renumerațiile și beneficiile angajaților Metrorex.
Astfel, vorbind în termeni bruți, salariile angajaților de la metrou diferă în funcție de responsabilități: 7.300 de lei pentru personalul tehnic, 8.000 de lei pentru mecanici şi 5.300 de lei pentru personalul care lucrează noaptea, a dezvăluit ministrul.
Pe lângă salarii, se adaugă tichetele de masă de 12 lei/zi, o reducere de 75% la biletele de tren, 75% la abonamente, permis pentru șase călătorii CFR și o reducere de 99% la cazare la hotelul Zamora din Bușteni.
Programul Metrorex începe la ora 05:00. Ultimele trenuri de metrou din ziua respectivă pleacă din stațiile de capăt la orele 23:00, , iar la stațiile Piața Unirii 1 si Piața Unirii 2 se așteaptă transferul călătorilor intre Liniile de metrou M1, M3 si M2.
În 2018, liderii de sindicat cereau măriri salariale, cu amenințarea unei greve generale a angajaților, în urma manifestării unei greve de avertisment.
Tribunalul Bucureşti a declarat nelegală greva de avertisment declanşată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) în data de 15.11.2018, pe motiv că USLM nu a respectat Legea dialogului social.
„Metroul Bucureşti nu a fost construit pentru bunăstarea câtorva dintre liderii sindicatului, care, de mai bine de 20 de ani, conduc sindicatul Metrorex şi negociază în numele a mii de angajaţi ai acestuia întotdeauna având în vedere şi propriile lor interese. Această grevă nu este pentru bunăstarea muncitorilor de la Metrorex. Această grevă este pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comercianţii din staţiile de metrou”, a subliniat ministrul din 2018 de la Transporturi.