Cât costă brazii de Crăciun și unde sunt cei mai ieftini

Cât costă brazii de Crăciun și unde sunt cei mai ieftini
Publicat: 19/12/2015, 09:27

Prețurile la brazi de Crăciun variază în funcție de județ și de felul bradului, pe piață găsindu-se și brazi aduși din alte țări.

BUCUREȘTI

În piețe, brazii costă între 30 de lei și peste 200 de lei. Totuși, un brad de patru-cinci metri înălțime costă între 1.200 și 3.000 de lei, în funcție de proveniență sau coroană.

Vânzătorii oferă brazi aduși din țările nordice, însă cumpărătorii așteaptă ca prețurile să mai scadă. La unele supermarketuri se vând brazi în ghiveci, la 75 de lei, și molizi în ghiveci, la 45 de lei.

Cei care doresc un brad natural, cu sau fără rădăcină, direct de la producător, pot merge în Voluntari, la câțiva kilometri de București, pentru a alege unul din cei 10.000 de pomi de iarnă (brazi, molizi, pini). Aici, un brad cu rădăcini costă în jur de 85 de lei (preț fără TVA), având o înălțime între 1,5 și 2,5 metri, iar unul fără rădăcini costă 50-70 de lei (preț fără TVA), în funcție de înălțime.

ALBA

În Alba, pomii de Crăciun sunt o raritate în piețe după ce polițiștii și inspectorii Gărzii Forestiere au făcut un control în urma căruia le-au dat amenzi comercianților de brazi.

Astfel, în piețe prețurile sunt ridicate: un molid costă câteva zeci de lei, iar un brad între 100 și 500 de lei, în funcție de mărime.

În supermarketuri, prețurile variază între 30-40 de lei, pentru un brad de maxim 1,5 metri, și 150-200 de lei, pentru un brad de doi-trei metri, chiar mai mult pentru unul argintiu.

În județ sunt mai multe firme care vând brăduți în ghiveci, din producție proprie sau aduși din străinătate. Patronul unei astfel de firme, Florin Mărginean, spune că vinde brazi în ghiveci, de diferite dimensiuni, cu prețuri între 200 și 850 de lei, aceștia fiind foarte căutați deoarece după sărbători pot fi replantați.

Și Direcția Silvică Alba pune în vânzare brazi și molizi, numărul fiind însă în funcție de solicitări. „Estimăm că vom vinde în acest an până în 500 de pomi de iarnă deoarece ne ajustăm oferta în funcție de solicitările clienților. Prețurile fără TVA variază între 10 și 20 de lei pentru un molid și 20 și 30 de lei pentru un brad”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Alba, Mihai Palamaru.

Cele mai inedite oferte de brazi se găsesc însă pe site-urile de anunțuri, unde sunt localnici care își vând brazii crescuți în curte. De exemplu, un bărbat din Alba Iulia oferă la vânzare un brad de peste 6 metri, crescut chiar lângă casă, pentru care cere 1.000 de lei. Tot pe astfel de site-uri, o femeie din Abrud vinde coronițe și decorațiuni din crenguțe de brad realizate manual, prețurile variind între 20 și 35 de lei.

ARAD

În Arad, prețurile brazilor vânduți în piețe sunt mai mici decât în anii anteriori. Astfel, un brad de aproximativ un metru înălțime poate fi cumpărat și cu 30 de lei, în timp ce anul trecut prețul pornea de la 50 de lei. Un brad de doi metri costă între 100 și 250 de lei, în funcție de coroană.

Pomii aduși din Germania, Danemarca sau Olanda sunt mai scumpi, prețul ajungând la 400-500 de lei. Marile magazine care au de vânzare brazi naturali au prețuri similare celorpiețe, fiind, de asemenea, mai mici decât în alți ani.

Prețurile la brazii artificiali sunt cuprinse între 180 și 350 de lei pentru cei de 2,10 metri, în funcție de calitate.

BUZĂU

În piețele din Buzău, prețul brazilor variază între 50 și 120 de lei, în timp ce în supermarket-uri pomii de Crăciun costă până la 200 de lei, fiind aduși din afara țării.

În Piața Centrală din Buzău, costul brazilor este cuprins între 50 și 120 de lei, în funcție de specie și dimensiuni, prețul fiind în scădere față de zilele trecute, când brazii erau și 150 de lei.

La un magazin din Buzău se vând brazi aduși din Germania în trei variante de preț, în funcție de mărime: 69 de lei – cei până la 1,75 metri, 99 de lei – cei cu înălțime între 1,75 si 1,95 metri și 129 de lei – cei între 1,95 metri si 2,35 metri.

La pepiniera Direcției Silvice Buzău se vând doar brazi cu rădăcină, în coșuri de nuiele, care pot fi replantați după ce trec sărbătorile, la prețuri între 100 și 200 de lei, în funcție de specie și înălțime. La prețul de vânzare se adaugă 26 de lei, valoarea coșului de nuiele.

CONSTANȚA

La Constanța, prețul brazilor naturali variază între 30 și 200 de lei, ei putând fi achiziționați din principalele piețe din municipiu sau de la mall-uri.

În Piața Tomis III, un brad poate fi cumpărat și cu 50 de lei, însă, în funcție de înălțime, de cât este de bogat, poate ajunge la 120 de lei, 140 de lei, 180 de lei sau chiar 200 de lei. Comercianții spun că vânzările merg bine, dar se așteaptă să crească în apropierea Crăciunului. Tot în Piața Tomis III se pot cumpăra coronițe din brad, prețul acestora plecând de la 10 lei și ajungând la 25 de lei.

La intrarea într-un mall din Constanța a fost amenajat un târg al brazilor de Crăciun. Aici, cel mai ieftin brad costă 70 de lei, dar prețurile ajung și la 150 de lei. Și aici pot fi cumpărate crengi de brad, cele mai mari costând 15 lei, iar cele mai mici – 10 lei. Vânzătorii spun că, deocamdată, merge mai bine vânzarea brazilor decât a crenguțelor, dar că, de regulă, acestea din urmă sunt cumpărate cu o zi, două înainte de Crăciun. Tot aici pot fi achiziționate suporturi de brad, la prețul de 25 de lei.

Brazii pot fi cumpărați și de la mall-urile de la ieșirea din municipiul Constanța. Astfel, unul dintre mall-uri oferă pomi de Crăciun la prețul de 30 de lei, însă cu o înălțime maximă de 130 de centimetri. Pe măsură ce brazii sunt mai mari, prețurile cresc, ajungând să coste 50 de lei pentru o înălțime de maxim 170 de centimetri și 60 de lei pentru cel care ajunge la doi metri.

La un alt mall există două tipuri de pomi de Crăciun. Cei până în 175 de centimetri costă 80 de lei, iar cei care pot ajunge la 200 de centimetri – 100 de lei. Cei care achiziționează un brad de la acest mall îl pot aduce în ianuarie tot aici, urmând să primească un cupon de cumpărături de 20 de lei, valabil la anumite produse.

În mall-uri pot fi găsiți și brazi artificiali, la prețuri între 40 și peste 300 de lei.

DOLJ

La Craiova, Piața Centrală este principalul punct de vânzare a brazilor, mulți fiind aduși din străinătate sau de la Ocolul Silvic Vâlcea, însă spații pentru vânzarea pomilor de Crăciun mai sunt în piața Craiovița Nouă și în cea din cartierul Valea Roșie.

În Piața Centrală, prețurile brazilor variază între 80 și 130 lei. „Avem brazi pentru toate gusturile, mai înalți, mai mici, mai bogați, dar și pentru un buget mai mic. Ăia mai mici îi vând cu 80 de lei, dar putem negocia cu cumpărătorul. Am vândut, zilele trecute, un brad cu 250 de lei, dar era mare, frumos, bogat. Eu am brazi aduși din afară, sunt mai arătoși decât ceea ce se găsește pe aici prin piață”, spune Silviu Vasile, unul dintre comercianții din Piața Centrală, care are de vânzare brazi importați din Danemarca.

În piața Craiovița Nouă, prețurile sunt puțin mai mici, între 50 și 100 de lei. De asemenea, craiovenii care nu își permit un brad cumpără crenguțe, care costă între 10 și 15 lei. Totodată, se vând aranjamente de tip coroniță, al căror preț pornește de la 5 lei.

La supermarketurile din Craiova, prețurile la brazi variază între 49,90 lei și 129,90, în funcție de mărime. De asemenea, pot fi cumpărați molizi cu o înălțime de până la un metru, care pot fi replantați, la prețul de 38,90 lei.

Brazii artificiali costă între 19,90 lei și 225 de lei.

GALAȚI

La Galați, brazii pot fi cumpărați din piețe și supermarketuri, la prețuri care pornesc de la 20 de lei, dar pot depăși 1.000 de lei.

Spre exemplu, în Piața Centrală, brazii care nu sunt mai înalți de jumătate de metru costă 25 de lei, în timp ce brazii între unu și doi metri se vând la prețuri cuprinse între 40 și 180 de lei. Brazii mai înalți de doi metri pot costa și peste 200 de lei.

În general, brazii care se vând în Piața Centrală sunt aduși din județul Vrancea. „Avem brazi pentru toate buzunarele, de la Lepșa i-am adus. Acum să vină și clienții că sunt brazi veritabili”, a afirmat un comerciant de brazi din Piața Centrală.

În această piață se pot găsi și molizi, care provin din Ucraina și care au prețuri de 40-60 de lei, în cazul celor de 1-1,5 metri înălțime, dar pot ajunge și la 120 de lei, la cei de doi metri înălțime.

În piața din cartierul Micro 17, cei mai ieftini brazi, aduși tot din județul Vrancea, se găsesc la 20 de lei, iar cei mai scumpi, care pot ajunge și la trei metri înălțime, costă circa 200 de lei.

O simplă crenguță de brad care costă 3-4 lei. „Noi avem un brad artificial cumpărat cu ani în urmă, așa că nu mai luăm unul nou. O să cumpăr câteva crenguțe să se simtă în casă, de Crăciun, mirosul de brad”, spune o gălățeancă aflată în piața din Micro 17.

În supermarket-uri oferta este mai diversificată. Aici, cei mai ieftini brazi, dar în ghiveci, se găsesc la 40 de lei, dacă măsoară circa un metru, și la 75 de lei, dacă au circa 1,5 metri înălțime. În același magazin, un brad fără ghiveci, de aproximativ 2,5 metri, costă 127 de lei, fiind vorba despre pomi aduși din județul Sălaj. Într-un alt supermarket, un brad în ghiveci, de aproximativ doi metri, costă 490 de lei, iar unul de 4-5 metri înălțime și cu o coroană bogată se vinde cu 1.400 de lei. Sunt însă și brazi mai mici de un metru, care costă câteva zeci de lei, sau de aproximativ 1,5 metri, la prețul de circa 150 de lei, fiind vorba despre brazi care provin din zona județului Cluj.

În supermarket-uri se găsesc însă și brazi artificiali, unul înalt de circa doi metri având un preț de aproximativ o sută de lei. Dacă bradul are și alte decorațiuni și o instalație de lumini, prețul poate ajunge la 250 de lei.

HARGHITA

În Harghita, se vând molizi comuni și argintii, brazi autohtoni, dar și din Olanda și Danemarca, la prețuri care încep de la 50 de lei și ajung la 450 de lei sau chiar mai mult, în funcție de înălțime și de aspect.

În piața din Miercurea Ciuc, cei mai ieftini sunt molizii, prețul de pornire fiind de 50 de lei pentru unul destul de firav, nu prea des și care măsoară un metru sau 1,2 metri, iar cei care ajung până la doi metri costă între 80 și 120 de lei.

Brazii sunt mai scumpi, mai ales dacă sunt argintii. Un brad comun, de peste 1,5 metri, se vinde cu 70 de lei și ajunge la 300 de lei la înălțimea de doi metri. În schimb, un brad argintiu autohton, de 1,5 metri, costă între 100 și 150 de lei, în funcție de coronament, iar cei de doi metri ajung și la 450 de lei. Avantajul pieței este că prețurile se pot negocia, nu foarte mult însă, pentru că vânzătorii țin la preț.

O firmă comercializează brazi argintii cu rădăcină, în ghivece, înalți de 1,5 metri cu 300 de lei.

În piețele din Odorheiu Secuiesc, se vând molizi, pini și brazi, la prețuri stabilite în funcție de înălțime, costul fiind de 50 de lei pe metru, negociabil. Astfel, cei care știu să se tocmească pot lua un brad de 1,7 metri, mai puțin bogat și cu crengi lipsă la bază, la 60-70 de lei.

Cel mai bine se vând însă brazii din import, aspectuoși, cu ramurile dispuse uniform. Cei mai frumoși sunt brazii argintii de Normandia, vânduți la înălțime, cu 100 de lei/metru.

„Sunt deosebiți și în plus sunt mai ieftini decât brazii autohtoni. Nu merită să mai luăm brazi de la noi, când cu bani mai puțini putem lua un brad mult mai frumos. Eu am negociat și am reușit să iau un brad normand înalt de doi metri cu 190 de lei”, a spus Balazs Elemer, unul dintre cumpărători.

Sunt și persoane din satele învecinate municipiului care aduc la piață brăduți frumoși, cu înălțimi între 1,3 și 1,6 metri, crescuți în pepinierele proprii, la prețuri de 50-70 de lei. Acești pomi se vând însă rapid, câteva zeci de exemplare în mai puțin de o jumătate de oră.

Direcția Silvică Harghita a pus la dispoziție în acest an aproximativ 3.400 de molizi argintii, la prețuri de 40-45 de lei, cei interesați fiind invitați să meargă la pepinierele din Belchia și Mărtiniș, pentru a-și alege pomul de Crăciun, care va fi tăiat de silvicultori pe loc.

Întrucât tot mai mulți oameni preferă brazii din import, numărul celor tăiați din pădurile harghitene a scăzut în ultimii ani.

IAȘI

În piețele din Iași, brazii sunt scoși la vânzare la prețuri cuprinse între 40 și 500 de lei, cei mai scumpi fiind cei care depășesc înălțimea de patru metri.

Brazii comercializați la Iași provin atât din producția internă, fiind valorificați prin Direcția Silvică, cât și din import, mai ales din Danemarca.

Cei mai scumpi brazi sunt comercializați în piața centrală a orașului, unde prețul ajunge și la 500 de lei, în cazul brazilor cu înălțimea de peste patru metri.

„Vânzarea merge cam ca anul trecut, adică nu foarte grozav. Oamenii vin și se uită, dar puțini cumpără, lumea se așteaptă să mai scadă prețul în ajunul Crăciunului”, a spus un comerciant din piața centrală a Iașiului.

În piețele din cartiere, brazii sunt mai ieftini, prețurile variind între 40 și 250 de lei.

Din cauza veniturilor reduse, unii oameni preferă să cumpere doar crenguțe de brad, la trei lei bucata. „Păi de unde să dau eu două milioane pentru un brad? Am luat o crenguță, pun câteva luminițe și așa fac sărbătorile”, a spus o femeie din Iași, aflată la cumpărături în piața Nicolina.

În supermarket-urile din Iași, un brad de 1,3 metri costă 30 de lei, în timp ce un molid argintiu în ghiveci – 50 de lei, cei mai scumpi fiind brazii din import, al căror preț ajunge la câteva sute de lei.

MEHEDINȚI

La Drobeta Turnu Severin, brazii se vând doar în centrele comerciale, iar prețurile variază între 80 și 100 de lei.

Astfel, un brad în ghiveci, cu înălțimea de 1,2-1,4 metri costă 100 de lei, iar cei fără ghiveci au prețuri cuprinse între 80 și 100 de lei.

Anul acesta, deși au venit mai mulți comercianți din județul Harghita care au adus brazi și molizi, ei nu îi pot vinde întrucât riscă să fie amendați de polițiști. Spre exemplu, o familie venită din Harghita cu 100 de brazi și 300 de molizi stă de câteva zile cu mașina încărcată de marfă și nu a reușit să vândă nimic, deși are autorizație eliberată de Primărie, aviz de exploatare și act de punere în valoare.

Femeia a declarat că, dacă scoate la vânzare marfa, riscă să fie amendată de polițiști, întrucât potrivit legii, brazii intră în categoria marterialelor forestiere care se comercializează doar în locuri autorizate. „Noi am venit din Harghita cu marfa, la fel ca în anii trecuți, pentru că nu este prima dată când venim la Drobeta Turnu Severin. Avem aviz de exploatare, act de punere în valoare, dar Poliția Economică spune că este o lege care spune că nu se pot comercializa brazi decât în locații autorizate în regim silvic, că brazii sunt materiale forestiere. Nu avem autorizație de acest gen, pentru câteva zile. Noi nu am plătit decât spațiul la Primărie”, a explicat femeia.

În aceeași situație sunt mai multe persoane care nu își pot scoate brazii la vânzare în Drobeta Turnu Severin.

La începutul săptămânii, polițiștii au confiscat 410 molizi și brazi de la doi comercianți din Harghita, care expuseseră marfa într-o zonă centrală din Drobeta Turnu Severin, unde s-au vândut brazi în anii trecuți. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Mehedinți, Nicolae Lohon, cei doi bărbați au fost amendați în baza Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

PRAHOVA

În județul Prahova, brazii se vând în piețe, în magazinele de bricolaj și în parcările unor supermarketuri, la prețuri începând de la 50 de lei.

La Ploiești, vânzătorii de brazi își expun marfa în marile piețe din oraș, iar prețul pornește de la 50 de lei și ajunge până la 200 de lei, în funcție de înălțime. De asemenea, magazinele de bricolaj au în ofertă brazi din import. În unul dintre aceste magazine se găsesc brazi la prețul de 79 de lei, dar și molizi la prețuri sub 50 de lei.

Cei care vor un brad în ghiveci pot cumpăra tot din magazinele de bricolaj, la prețuri ce ajung și la 300 de lei.

Brazi se vând și în parcările unor supermarketuri, la prețuri de 80-90 de lei.

Cei care au vrut să cumpere un brad românesc au mers la ocoalele silvice, unde prețul a fost puțin peste 40 de lei, însă stocurile s-au epuizat încă de săptămâna trecută, au declarat reprezentanți ai Direcției Silvice Prahova.

SIBIU

La Sibiu, prețul brazilor variază, în funcție de mărime și țara de proveniență, între 29,99 și 250 de lei.

Cu 29,99 de lei cei interesați pot cumpăra, dintr-un magazin de bricolaj, un brad care are între 100 și 130 de centimetri. Același magazin vinde și brazi mai mari, prețul acestora fiind cuprins între 49,98 de lei pentru un brad înalt de 140-170 de centimetri și 124,89 de lei pentru un brad cu o înălțime cuprinsă între 220 și 250 de centimetri.

Un alt magazin de bricolaj vinde brazi la prețuri cuprinse între 49,90 și 129 de lei, pornind de la cei de 130-160 de centimetri și ajungând la cei de doi metri și jumătate. În plus, același magazin vinde molizi la prețul de 42,90 de lei.

Brazii vânduți de cele două magazine de bricolaj sunt din Normandia.

Tot brazii de import sunt majoritari și în piețele din oraș. În cea mai mare dintre acestea, Piața Cibin, se vând, în general, brazi din Germania la prețuri cuprinse între 100 și 200 de lei. Avantajul în piață este că vânzătorii se arată dispuși să negocieze prețul.

Brazii românești costă între 70 și 150 de lei și sunt aduși din alte județe ale țării, pentru că Direcția Silvică din Sibiu a anunțat că nu scoate brazi pe piață, pentru al treilea an consecutiv. „Pomii care se recoltau pentru comercializare făceau parte din regenerările naturale de sub masiv, fiind crescuți printre ceilalți arbori maturi, în amestec, brad cu fag. La ora actuală, cei existenți sunt de dimensiuni mici și abia în doi-trei ani vor ajunge la dimensiunile corespunzătoare pentru a putea fi recoltați”, a declarat Gheorghe Soare, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Sibiu.

Tot brazi de import vând, în piață, comercianții de flori. Aceștia au adus din Olanda brazi înalți, cu coroana simetrică, pe care îi vând cu prețuri cuprinse între 100 și 250 de lei.

Se vinde, de asemenea, cetină de brad pentru cei care nu-și doresc neapărat brazi mari. Prețul unui brăduț din cetină este cuprins între 15 și 50 de lei, în funcție de mărime și de țara de proveniență a pomului din care a fost tăiată cetina – Olanda, Germania sau România.

În piețe, comercianții se plâng că nu au încă vânzare, dar se așteaptă ca numărul cumpărătorilor să crească săptămâna viitoare.

SUCEAVA

La Suceava, brazii pot fi găsiți în piețe cu prețuri între 30 și 50 de lei, iar Direcția Silvică Suceava vinde pomi de Crăciun cu prețuri pornind de la 20 de lei, în funcție de înălțime.

De asemenea, persoane private vând brazi care au și conuri și au crengile mai dese cu prețuri cuprinse între 150 de lei și 300 de lei, dar prețul este în general negociabil.

Totodată, pot fi achiziționați brăduți confecționați artizanal din crengi de brad, iar prețurile pornesc de la 10-15 lei pentru unul cu înălțimea de sub jumătate de metru, dar pot ajunge și la 70-80 de lei la cei de un metru sau mai înalți.

În centre comerciale sunt aduși brazi de import, care se vând cu prețuri cuprinse între 40 și 125 de lei, în funcție de înălțime, dar și brazi sau molizi în ghivece, la prețuri între 40 și 100 de lei.

TIMIȘ

La Timișoara, brazii pot fi cumpărați din principalele piețe din oraș și din supermarketuri.

Brazi autohtoni se găsesc în Piața 700 din Timișoara, situată în apropierea centrului orașului, la prețuri ce pornesc de la 150 de lei.

Cei care doresc să achiziționeze brazi din import trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar. Astfel, un brad importat din Danemarca sau din Ungaria costă 200-400 de lei. De exemplu, un brad de import de 2,5 metri în Piața 700 din Timișoara costă 500 de lei.

Timișorenii pot achiziționa și brazi în ghiveci, de cel mult un metru, care au prețuri între 50 și 70 de lei, în Piața 700.

În marile magazine, însă, prețurile sunt mai mici, iar brazii sunt aduși din import. Într-un supermarket din Timișoara, brazii se vând cu prețuri cuprinse între 40 și 120 de lei.

Vânzătorii spun că anul acesta foarte multă lume s-a orientat înspre supermarketuri în ceea ce privește brazii de Crăciun. „Oamenii vin să își facă tot felul de cumpărături în supermarket și nu se mai bagă prin piețe, ci cumpără de la noi și brazii”, a spus un vânzător dintr-un supermarket.

VASLUI

La Vaslui, prețul brazilor în piețe variază între 40 și 120 de lei, în funcție de mărime și de coronament, ceea ce îi determină pe mulți să alegă o variantă mult mai avantajoasă, cea a achiziționării unei crengi de brad, care costă 2-3 lei.

„De mai mulți ani preferăm această variantă mult mai economicoasă. Avem un brad artificial pe care-l împodobim cu tot ceea ce înseamnă globuri, beteală și instalații luminoase, iar din crengile cumpărate din piață, pe care nu dăm mai mult de 2-3 lei bucata, facem coronițe pe care le punem pe ușa de la intrare în casă, ca să simțim mirosul de sărbători”, a declarat Ioan Vârlan.

În magazinele de bricolaj din municipiul Vaslui, costul unui brad de Crăciun în ghiveci este de minimum 75 de lei, însă acesta nu depășește câteva zeci de centimetri ca înălțime.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce sancțiune a primit un şofer din Vâlcea după ce şi-a împodobit BMW-ul cu luminițe
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Cum ar vota românii cu pregătire superioară la alegerile prezidențiale. Diaspora, marea necunoscutǎ. Surprizele studiului...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei...
Cauza morții lui Gabriel Cotabiță. Ce s-a întâmplat cu artistul de 69 de ani
Cauza MORȚII lui Gabriel Cotabiță! Solistul s-a chinuit ENORM în ultimele clipe de viață
Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Spania a amendat mai multe companii aeriene low-cost pentru practici abuzive. Ryanair a primit cea...
Întrebare de ȘCOALĂ: Câte LATURI are Marea Piramidă din Giza?
Viața la bloc 2024. Este obligatoriu pentru asociația de proprietari! Trebuie să respecte legea
Semnalul din trafic la care tresare orice șofer. Când vin sancțiunile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Cât a plătit un miliardar pentru banana lipită cu bandă adezivă de perete?