Prima pagină » Știri » Cât costă un copil în România. Doi părinți, prinși în flagrant după ce și-au vândut copilul

Cât costă un copil în România. Doi părinți, prinși în flagrant după ce și-au vândut copilul

Cât costă un copil în România. Doi părinți, prinși în flagrant după ce și-au vândut copilul
Părinții unei fetițe în vârstă de două luni din Moreni au fost prinși în flagrant de polițiști după ce au primit 2.000 de lei în schimbul bebelușului, de la o echipă de reporteri Digi 24 care făcea o anchetă jurnalistică referitoare la astfel de tranzacții.

Părinții unei fetițe în vârstă de două luni din Moreni au fost prinși în flagrant de polițiști după ce au primit 2.000 de lei în schimbul bebelușului, de la o echipă de reporteri Digi 24 care făcea o anchetă jurnalistică referitoare la astfel de tranzacții.

Potrivit postului de televiziune, reporterii au ajuns la familia dispusă să își vândă copilul cu ajutorul unor moașe și asistente din maternități, care au demonstrat că, deși lucrează în spitale din orașe diferite, țin legătura între ele, pentru a afla ce copii nedoriți se nasc și ar putea fi vânduți de părinții lor unor potențiali clienți.

După ce s-au recomandat drept un cuplu care nu poate avea copii, reporterii Digi 24 au mers, mai întâi, la Maternitatea Bucur din Capitală. Aici, o asistentă i-a trimis la Târgoviște, în condițiile în care, potrivit acesteia, la Bucur erau abandonați doi copii, însă unul avea HIV, iar al doilea fusese născut de o prostituată.

La Târgoviște, reporterii au fost redirecționați, de „cunoștința” asistentei de la București, către o moașă de la Moreni. Aici, angajatele maternității i-au trimis pe jurnaliști la ușa unei familii sărace, cu cinci copii, despre care știau că nu își doresc ultimul copil, o fetiță.

Potrivit Digi 24, părinții copilului au fost imediat de acord să-l vândă și au stabilit prețul la 2.000 de lei.

Jurnaliștii au anunțat Poliția, iar părinții au fost prinși în flagrant după ce au încasat banii și au cedat bebelușul.

Fetița a fost internată în spital, pentru că suferă de subnutriție, iar ceilalți patru copii ai familiei au fost luați de reprezentanții Protecției Copilului, urmând să fie duși, cel mai probabil, într-un centru de plasament, iar apoi să fie dați unor asistenți maternali.

Ramona Popa, purtătorul de cuvânt al Oficiului Român pentru Adopții, a explicat, pentru Digi 24, că în România, durata de așteptare pentru adoptarea unui copil este cea mai mică, de maximum doi ani, comparativ cu Statele Unite, unde părinții adoptivi au de așteptat chiar și patru ani.

„Se perpetuează acest mit al adopției care durează foarte mult în România. Dacă ne comparăm cu restul țărilor europene, adopția în România durează probabil cel mai puțin. Am realizat un studiu anul trecut și, în principiu, cuplurile din România vor să adopte copii mai mici, 0-3 ani și care să nu aparțină minorităților și să fie sănătoși. Un copil cu asemenea caracteristici se așteaptă în jur de un an și jumătate, doi. În România durează cel mai puțin din Europa pentru că începând cu Ungaria și terminând cu SUA, Canada, o adopție durează cel puțin 4 ani de zile”, a afirmat Popa.

Reprezentantul ORA a mai spus că familiile adoptive nu au de ce să fie tentate să se ducă în zona infracționalității, procesul fiind unul transparent.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele

Citește și