Potrivit ultimei declarații de avere, postate în luna iunie a anului trecut pe site-ul Primăriei Constanța, Radu Mazăre deține câte patru procente din două terenuri în București, unul în suprafață de 24,16 metri pătrați, iar celălalt de 35,68 metri pătrați, achiziționate în anul 2009.
Mazăre are și 1,7 hectare de teren în Madagascar luat, în anul 2012, în concesiune cu fratele său Mihai. De altfel, el a fost în mai multe vacanțe în Madagascar și anunțase că va merge acolo și de Paște. Mai mult, Mazăre spunea că pe terenul de 1,7 hectare vrea să construiască șapte bungalow-uri și un restaurant.
Mazăre are și un apartament în București, construit în regie proprie, în 2013, cu o suprafață de 184,43 metri pătrați.
Radu Mazăre mai deține, conform declarației de avere, o șalupă și o remorcă pentru transportul acesteia.
În documentul citat, primarul Constanței menționează că nu deține bijuterii sau obiecte de artă și de cult.
El are însă 287.000 de euro cash și un card de debit cu 5.000 de euro la City Bank, plus alte două carduri de credit, la City Bank și la Banca Transilvania, dar fără cash colateral.
Conform declarației de avere, Radu Mazăre este acționar sau asociat și are împrumuturi la mai multe societăți comerciale: SC Sigma Trading SA Constanța, SC Ideea Contrast SRL Constanța, SC Comtext SA Constanța, SC Xenoti SRL Constanța, SC Conpress Group SRL Constanța și SC Royal Distribution Services SRL.
De asemenea, are și un împrumut de 600.000 de euro acordat unei persoane fizice – Ioanis Poulos Skantzikas.
Radu Mazăre a menționat, de asemenea, că a realizat, în calitate de primar al Constanței, un venit de 33.909 lei, dar și o „vânzare de acțiuni contract în rate”, către Enterprises Inc of Monrovia Grecia, contra sumei de 60.000 de euro.
Primarul Constanței, Radu Mazăre, a fost reținut, marți noapte, pentru 24 de ore, de către procurorii anticorupție, în urma audierilor de la sediul central al DNA, urmând ca edilul să fie prezentat instanței, cu propunerea de arestare preventivă.
Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupție că a luat mită 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuințe sociale „Henri Coandă”, pentru a o ajuta pe aceasta să câștige licitația și pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.
Edilul a fost ridicat de mascați de pe terasa unui restaurant din parcul bucureștean Herăstrău, de unde a fost dus la DNA. Cei care au mers să îl ridice pe Mazăre i-au prezentat acestuia actele în baza cărora are loc acțiunea. După ce a citit documentele, la masă, pe terasa restaurantului, Mazăre a plecat însoțit de mascați.