Prima pagină » Știri » Cât de eficient este dezinfectantul pentru mâini? Studiu de ultimă oră

Cât de eficient este dezinfectantul pentru mâini? Studiu de ultimă oră

Cât de eficient este dezinfectantul pentru mâini? Studiu de ultimă oră
Cât de eficient este dezinfectantul pentru mâini? Studiu de ultimă oră

Cercetătorii de la Universitatea japoneză din Kyoto au descoperit că virusul Sars-CoV-2 rezistă pe piele de patru ori mai mult decât virusul gripal A, dar există și o veste bună: dezinfectantul de mâini cu minim 80% alcool distruge coronavirusul!

Savanții japonezi susțin că noul coronavirus supraviețuiește până la nouă ore pe pielea umană, scrie antena3.ro.

De asemenea, potrivit studiului, noul virus supraviețuiește de patru ori mai mult decât virusul gripal A.

Sars-CoV-2 are o stabilitate mult mai mare pe pielea umană decât virusul gripal A, dar ambele virusuri au fost anihilate în 15 secunde cu dezinfectanți de mâini care conțin 80% alcool.

Studiul publicat de revista Clinical Infectious Disease furnizează, astfel, o imagine asupra a ceea ce trebuie să fie un dezinfectant eficient pentru mâini, mai ales în vremuri de pandemie.

„Poate cel mai important aspect al acestui studiu este faptul că evidenţiază încă o dată importanţa folosirii soluţiilor dezinfectante pe bază de alcool. Acest rezultat arată o rezistenţă mult mai mare a virusului SARS-Cov-2 în mediul extern, decât a virusului gripal A. Probabil structura acestuia are anumite particularităţi ce îi conferă rezistenţă”, a declarat medicul infecţionist Anamaria Dobrotă, potrivit Mediafax.

„Eu cu ce mă dezinfectez?”: Dezinfectant de mâini, ambalat în tuburi de cremă pentru picioare / Explicațiile producătorului – FOTO / VIDEO

O persoană dintr-o comună din Timiș a făcut o descoperire cotnroversată pe care a filmat-o și a postat videoclipul pe rețelele de socializare – dezinfectantul pentru mâini, primit de la primărie, era ambalat în tubul destinat cremei pentru picioare.

Avertisment dur! Goana după măști și dezinfectant s-ar putea repeta acum cu medicamentele

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov trage un semnal de alarmă în ceea ce privește insuficiența medicamentelor, în raport cu creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus. Medicul spune că este posibil să ajungem în situația din primăvară, când echipamentele de protecție și dezinfectanții nu se găseau, sau erau numai la suprapreț, dar de data aceasta criza să se manifeste la medicamente ca Remdesivir.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și