Prima pagină » Știri » Cât sunt nevoiți să aștepte șoferii la ieșirea din țară, în vămile Nădlac. „Partea maghiară efectuează controale la toate marfarele care ies din România”

Cât sunt nevoiți să aștepte șoferii la ieșirea din țară, în vămile Nădlac. „Partea maghiară efectuează controale la toate marfarele care ies din România”

Cât sunt nevoiți să aștepte șoferii la ieșirea din țară, în vămile Nădlac. „Partea maghiară efectuează controale la toate marfarele care ies din România
Timpul de așteptare pentru șoferii de camioane care ies din țară, luni, prin Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac I și II, din județul Arad, este cuprins între 300 și 500 de minute, în urma unor controale efectuate în Ungaria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O coloană de aproximativ zece kilometri de camioane s-a format, luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, din județul Arad, la ieșirea din țară, astfel că șoferii așteaptă și 500 de minute pentru a li se verifica documentele. De asemenea, și la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I timpul de așteptare pentru șoferii de camioane este de peste 300 de minute.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Mihaela Leș, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că au crescut timpii de așteptare la cele două puncte de trecere a frontierei pentru că autoritățile maghiare efectuează controale la toate camioanele care ies din România.

„Timpii de așteptare au crescut, în primul rând, ca urmare a faptului că pe weekend există restricții la automarfare pe partea maghiară, și atunci de multe ori se prezintă foarte multe automarfare deodată la control, iar în al doilea rând, partea maghiară efectuează controale la toate marfarele care ies din România”, a afirmat Mihaela Leș.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră Arad, numărul arterelor de control a fost suplimentat. Astfel, se lucrează pe patru artere pe sensul de ieșire din România, controlul fiind efectuat de către șase polițiști de frontieră.

„În medie, cam două minute durează controlul unui automarfar pe partea română”, a mai precizat Mihaela Leș.

Autor

Citește și