În general, persoanele care vor să slăbească își împing limitele și încearcă tot felul de diete la care renunță din cauza meniului dificil de ținut. Însă, poporul japonez funcționează diferit față de al nostru și țin cont de o regulă importantă.
Cantitatea mâncărurilor este unul dintre factorii pentru îngrășare, hainele devin mai mici, talia mai lată și așa mai departe.
Totuși, mai multe calorii înseamnă o viață mai scurtă, dar să nu uităm de riscul crescut de boli, de exemplu, obezitatea, diabetul sau chiar cancerul.
Însă există și exemple pozitive în privința alimentației, iar cei care pot da cele mai bune sfaturi în legătură cu mâncarea sunt japonezii.
„Mănâncă până când stomacul tău este 80% plin, adică nu până nu mai poți să te ridici de la masă”, explică dr. Kaliani Alladi, medic nutriționist la centrul medical McKinney din Texas.
Pentru a nu avea senzația de foame, mestecă lent alimentele și bucură-te de gustul lor, și nu uita, nu bea apă în timpul mesei.
Astfel, stomacul tău are suficient timp pentru a-i transmite creierului că ești sătul.
De asemenea, studiile arată că sunt necesare aproximativ 15-20 de minute pentru ca mesajul să ajungă la creier, iar mâncatul pe fugă nu face decât să întârzie acest semnal, iar tu vei sfârși prin a te supraalimenta, potrivit Csid.
Totodată, cea mai bună metodă de a respecta această regulă este să îți împarți farfuria în două jumătăți.
Mănâncă alimentele din prima jumătate, dar lent, si bucură-te de gustul acestora, apoi pune furculița deoparte și pune-ți întrebarea: „Încă mi-e foame”.