Câtă sare trebuie să pui în sarmale ca să iasă delicioase! Ce sfaturi a dezvăluit chef Sorin Bontea
Pentru că vin sărbătorile de iarnă, gospodinele se pregătesc pentru masa îmbelșugată de Crăciun, de unde, desigur, nu lipsesc celebrele sarmale. Însă nu multe bucătărese știu exact câtă sare să pună în carne!
Sarea este un ingredient extrem de important în orice preparat.
Pentru a nu eșua la masa de sărbători, e important să cunoști exact cantitatea care să pune în sarmale.
Gramajul de sare potrivit pentru cele mai bune sarmale
Cantitatea de sare pusă în acest fel de mâncare nu trebuie să fie foarte mare, deoarece vor fi folosite și alte ingrediente ce vor conține sare.
Spre exemplu, varza. Multe gospodine folosesc varza murată, ce conține deja foarte multă sare.
Pentru a nu le face extrem de condimentate, e bine ca foile de varză să fie spălate înainte de a fi utilizate.
Chef Sorin Bontea a dezvăluit că dacă varza e prea acră sau prea sărată, frunzele pot fi spălate cu apă călduță, apoi ținute într-un castron cu apă pentru încă o oră și jumătate.
Potrivit ar fi să folosești în compoziția de sarmale în jur de 40-45 de grame de sare.
În timp ce o prepari, o poți gusta, astfel încât să te asiguri că are gustul dorit de tine, iar dacă simți gustul sărat, atunci compoziția este perfectă, potrivit Evz.ro.