Cătălin Scărlătescu, despre cum să îți dai seama dacă ești PĂCĂLIT într-un local

Publicat: 06 05. 2023, 15:11
Actualizat: 06 05. 2023, 16:06
Sursa foto: Facebook

Juratul de la Chefi la cuțite a vorbit despre domeniul culinar, explicând cum își pot da seama oamenii dacă sunt păcăliți în vreun restaurant.

Având în vedere experiența sa din bucătărie, chef Scărlătescu a vorbit recent în discuție o problemă delicată, care le dă de cap clienților.

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum îți dai seama dacă ești păcălit la restaurant.

Deci, se pare că în multe astfel de locații se practică această activitate, clienții fiind mințiți în legătură cu originea produselor pe care le comandă, ca mai apoi, în farfurie, să primească de fapt, altceva.

Juratul de la Chefi la cuțite a vorbit deschis despre aceste incidente, el fiind la rândul său proprietarul mai multor restaurante din Capitală și cunoscând bine acest domeniu.

Invitat în cadrul podcastului lui Mihai Morar, Cătălin Scărlătescu a explicat că el merge pe premisa calității în locațiile sale.

Cu toate acestea, în România, multe dintre restaurante încă își mai păcălesc clienții atunci când anunță că produsele lor sunt proaspete, spre exemplu.

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură (în meniu n.r) și vezi chestiile alea de polistiren cu numele tuturor fermelor din Grecia de pește.

Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie. Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc”, a spus chef Scărlătescu în podcastul lui Mihai Morar.

Cătălin Scărlătescu a vorbit pe larg despre domeniul culinar și marfa pe care restaurantele o folosesc pentru preparate.

Chef-ul a dezvăluit detalii „din culise”, explicând că marfa de „top” este de cele mai multe ori limitată și ajunge cu greu în locațiile din România.

„I-am rugat cu cerul și pământul..”

Produsele au nevoie de toate certificatele și sunt transportate cu mașini speciale.

„Eu la un moment dat am vrut să fac ceva cu kobe (..) Am sunat acolo, că na, eram colegi, i-am rugat cu cerul și pământul să îmi facă și mie rost de doi mușchi. Nu să-mi facă rost, să-mi dea, că nu îți dă nimeni. Ca să vezi cum vin mușchii ăia, înnebunești.

E un pachet atât (arată că e un pachet mare n.r), în care stă un mușchi, cu toate certificatele din lume.

Deci nu poți să își dai seama, ală are transport ca vinul Petruș, nu poți să îl bagi în geantă și să vii aici.

Nu, îți trebuie mașină specială care să ți-l aducă la temperatura care trebuie, deci este o întreagă poveste.

Kobele ăla sau wagyu-ul ăla, nu sunt pe toate drumurile.

Nimeni nu ne bagă pe noi în seamă ca și piață, e foarte greu să pui mâna pe top marfă. De ce este top marfă pentru că este ediție limitată!”, a mai spus Cătălin Scărlătescu, potrivit Antena1.ro.