Prima pagină » Știri » Câte 100 de mineri vor picheta sediul ANRE până în 20 mai. Pe 24 se anunță un miting cu 5.000de mineri

Câte 100 de mineri vor picheta sediul ANRE până în 20 mai. Pe 24 se anunță un miting cu 5.000de mineri

Câte 100 de mineri vor picheta sediul ANRE până în 20 mai. Pe 24 se anunță un miting cu 5.000de  mineri
Federația Națională Mine Energie a obținut autorizația de la Primăria București pentru ca, începând de marți și până în 20 mai, câte 100 de mineri să picheteze sediul Agenției de Reglementare în Energie, urmând ca în 24 mai să fie organizat un miting la care sunt așteptați 5.000 de mineri.

Federația Națională Mine Energie a obținut autorizația de la Primăria București pentru ca, începând de marți și până în 20 mai, câte 100 de mineri să picheteze sediul Agenției de Reglementare în Energie, urmând ca în 24 mai să fie organizat un miting la care sunt așteptați 5.000 de mineri.

Președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că motivele declanșării protestelor anunțate la începutul acestei luni sunt în continuare de actualitate și că nu există argumente pentru ca sindicatele să își anuleze calendarul stabilit.

„Am obținut toate avizele necesare de la Primăria București pentru ca, începând de marți, așa cum era programat, câte 100 de mineri să meargă și să picheteze sediul Agenției Naționale de Reglementare în Energie, iar pe 24 mai vom organiza, în același loc, un protest cu 5.000 de membri de sindicat”, a declarat Condescu.

Liderul FNME a mai spus că sindicatele încă nu au negociat cu vreo firmă de transport închirierea de autobuze și autocare pentru deplasarea celor 5.000 de mineri, susținând că această problemă se va rezolva în următoarele zile.

Sindicatele conduse de Condescu acuză ANRE de faptul că duce o politică „de falimentare” a producătorilor de energie din România, Complexul Energetic Oltenia oprind, în perioada sărbătorilor de Paște, două din cele trei termocentrale. De asemenea, minerii și energeticienii au fost trimiși acasă în concedii de odihnă obligatorii de două ori în acest an, din cauza cererii scăzute pe piața energiei produse pe bază de lignit.

Șeful Diviziei Miniere din cadrul CE Oltenia, Daniel Antonie, a declarat, în schimb, luni, într-o conferință de presă, că, în opinia administrației, sindicatele nu ar mai avea motive să protesteze la București, susținând că stocurile de cărbune din depozite sunt în continuare foarte mari, dar că producția de energie a început să crească.

Federația Națională Mine Energie a anunțat că, între 14 și 20 mai, câte 100 de mineri vor veni zilnic la București, pentru a picheta sediul ANRE, iar în 24 mai va fi organizat un miting la care sunt așteptați 5.000 de mineri. Tot în 24 mai, ar urma să fie întrerupt lucrul pentru două ore, în intervalul 13.00 – 15.00 la toate subunitățile din cadrul CE Oltenia.

Complexul Energetic Oltenia este format din minele de lignit din Oltenia și termocentralele de la Craiova, Rovinari și Turceni, acestea putând asigura cel puțin o treime din necesarul de energie al țării.

Citește și