Câte alimente tradiționale mai are România. Cum erau păcăliți cumpărătorii
„Românii caută din ce în ce mai mult produse de calitate, care să le certifice până la urmă faptul că mănâncă sănătos, iar asta îi ajută pe producători nu doar să producă din punct de vedere cantitativ, dar mai ales calitativ”, a spus ministrul.
El a afirmat că există 298 de produse alimentare care au fost atestate ca fiind tradiționale.
„E o diferență foarte mare. Anul trecut aveam 4.500 de produse atestate ca fiind tradiționale, iar anul acesta avem 298, după ce am schimbat regulile. De ce mai puține? Pentru că am pus anumite condiții care au limitat. Până acum, din păcate, erau produse care se numeau ca fiind tradiționale, obținute după o rețetă tradițională, dar ele se obțineau industrial”, a mai spus Constantin.
Acesta a adăugat că schimbarea legislației îi obligă pe producători să nu mai înșele consumatorii.
Potrivit lui Constantin, produsele tradiționale se caută în special pe piața internă, cu excepția mierii, care este cerută și la export.