Tradiționala ciorbă, fie că e de pui, vită sau porc, are anumite reguli pe care ar trebui să le respecți. Iată tot ce trebuie să știi!
Dacă nu mănânci toată ciorba pregătită la o singură masă, aceasta va ajunge la frigider și este important să cunoști faptul că, în funcție de felul acesteia și de ingredientele folosite, poate sta mai mult sau mai puțin la rece.
Desigur, ea poate fi congelată, dar și aici este bine să ții cont de o serie de reguli mai ales dacă nu vrei ca apoi să dezvolți ceva probleme de sănătate.
În principiu, ciorba de legume se poate păstra la rece pentru cel mult 48 de ore, în timp ce ciorba de porc sau de vită poate sta la rece și 72 de ore.
Supa de ciuperci trebuie păstrată la rece cel mult 24 de ore, iar de cele mai multe ori, ciorbele acrite cu borș, zeamă de varză sau lămâie, pot fi păstrate cu 24 de ore mai mult decât supa, iar temperatura din frigider trebuie să fie între 2 și 4 grade Celsius.
Dacă vrei să știi sigur că ciorba se va păstra bine la rece, atunci sunt câteva aspecte de care nu trebuie să uiți.
Mai exact, niciodată să nu pui ciorba caldă în frigider.
Ciorba trebuie păstrată în recipiente de sticlă sau email și nu în cele de plastic.
De asemenea, ai grijă ca vasele cu mâncarea gătită să fie amplasate în zona cea mai răcită a frigiderului tău.
Totodată, e cel mai potrivit să te asiguri că închizi foarte bine capacul astfel încât să nu intre aer, potrivit Cumsă.ro.