Câte zile maximum poți lăsa în frigider brânza și cașcavalul, dacă ai desfăcut deja ambalajul

Publicat: 26 06. 2022, 16:51
Actualizat: 26 06. 2022, 16:59
Câte zile maximum poți lăsa în frigider brânza și cașcavalul / Sursă Foto: Pexels

Depozitarea corectă a brânzei o poate ajuta să fie valabilă câteva luni, dar va trebui să știi câteva detalii despre textura brânzei pentru a măsura exact cât timp va rămâne bună la frigider.

Brânza este cea mai puțin perisabilă formă de lapte. Cu cât rămâne mai multă apă, cu atât brânza ta va fi mai perisabilă.

De obicei, nu se recomandă congelarea brânzei, mai ales pentru brânzeturile moi. Acestea fiind spuse, o bucată de brânză destinat gătitului, mai degrabă decât gustării, va fi bine în congelator pentru câteva luni.

Nu sunteți sigur cât timp va rezista brânza preferată în frigider? Citiți mai departe pentru detalii, plus rețete pentru a le folosi pe fiecare dintre ele atunci când o închideți.

Mozzarella proaspătă

Cât durează: 7 până la 10 zile de la deschidere

Semne de alterare: mucegai, uscăciune, miros de drojdie

Cheddar

Cât durează: 6 până la 8 săptămâni după deschidere

Semne de alterare: mucegai roșu sau negru, uscăciune

Brie

Cât durează: 2 până la 3 săptămâni după deschidere

Semne de alterare: mucegai, uscăciune, amoniac

Parmezan

Cât durează: 3 luni de la deschidere

Semne de alterare: uscăciune

Gruyère

Cât durează: 6 până la 8 săptămâni după deschidere

Semne de alterare: mucegai roșu sau negru, uscăciune

Gouda

Cât va dura: 4 până la 6 săptămâni după deschidere

Semne de alterare: mucegai roșu sau negru, uscăciune

Feta în saramură

Cât va dura: 3 până la 4 săptămâni după deschidere

Semne de alterare: Mucegai, miros de drojdie

Albastru

Cât va dura: 2 până la 3 săptămâni după deschidere

Semne de alterare: mucegai roșu sau negru, modificări drastice ale texturii, miros de drojdie