Câte zile maximum poți lăsa în frigider brânza și cașcavalul, dacă ai desfăcut deja ambalajul
Depozitarea corectă a brânzei o poate ajuta să fie valabilă câteva luni, dar va trebui să știi câteva detalii despre textura brânzei pentru a măsura exact cât timp va rămâne bună la frigider.
Brânza este cea mai puțin perisabilă formă de lapte. Cu cât rămâne mai multă apă, cu atât brânza ta va fi mai perisabilă.
De obicei, nu se recomandă congelarea brânzei, mai ales pentru brânzeturile moi. Acestea fiind spuse, o bucată de brânză destinat gătitului, mai degrabă decât gustării, va fi bine în congelator pentru câteva luni.
Nu sunteți sigur cât timp va rezista brânza preferată în frigider? Citiți mai departe pentru detalii, plus rețete pentru a le folosi pe fiecare dintre ele atunci când o închideți.
Mozzarella proaspătă
Cât durează: 7 până la 10 zile de la deschidere
Semne de alterare: mucegai, uscăciune, miros de drojdie
Cheddar
Cât durează: 6 până la 8 săptămâni după deschidere
Semne de alterare: mucegai roșu sau negru, uscăciune
Brie
Cât durează: 2 până la 3 săptămâni după deschidere
Semne de alterare: mucegai, uscăciune, amoniac
Parmezan
Cât durează: 3 luni de la deschidere
Semne de alterare: uscăciune
Gruyère
Cât durează: 6 până la 8 săptămâni după deschidere
Semne de alterare: mucegai roșu sau negru, uscăciune
Gouda
Cât va dura: 4 până la 6 săptămâni după deschidere
Semne de alterare: mucegai roșu sau negru, uscăciune
Feta în saramură
Cât va dura: 3 până la 4 săptămâni după deschidere
Semne de alterare: Mucegai, miros de drojdie
Albastru
Cât va dura: 2 până la 3 săptămâni după deschidere
Semne de alterare: mucegai roșu sau negru, modificări drastice ale texturii, miros de drojdie