Câteva cadavre din accidentul de elicopter, greu de identificat. Procurorul a dispus analize ADN
Procurorul șef al Parchetului Militar Cluj, Viorel Siserman, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că epava elicopterului ar putea fi transportată pentru cercetări suplimentare la Câmpia Turzii.
„Câteva cadavre sunt greu de identificat din cauza arsurilor și am dispus efectuarea de analize ADN în acest sens. Se vor lua probe ADN de la rude pentru identificare. Ancheta merge înainte, am avut noroc de vreme bună astfel încât s-au efectuat cercetări ale epavei elicopterului la locul accidentului. Pentru investigații suplimentare, probabil, vom transporta epava la Câmpia Turzii, iar cei de acolo vor decide dacă e cazul să o ducă la București”, a spus Siserman.
Potrivit acestuia, interesul tuturor este ca lucrurile „să meargă cât mai repede” pentru ca trupurile neînsuflețite să poată fi redate familiilor pentru înmormântare.
Fratele lui Rareș Moldovan, unul dintre militarii morți în accident, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că mamei sale i s-a spus despre prelevarea de probe ADN.
„Mama s-a dus să identifice cadavrul și să-i ia probe ADN. Au spus că iau probe la toată lumea ca să fie siguri”, a spus el.
Elicopterul militar care s-a prăbușit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriș, aflată între localitățile Laslea, Mălâncrav și Iacobeni din județul Sibiu, aparținea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.
Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supraviețuitori au fost preluați de un elicopter SMURD și duși inițial la UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș, de unde au fost transferați la Spitalul de Arși din București.
Trupurile militarilor morți în accidentul aviatic au fost duse, vineri seară, la Laboratorul de Medicină Legală (LML) Sibiu, pentru a fi făcute autopsiile.
Ancheta în cazul accidentului a fost preluată de Parchetul Militar Cluj.