Câți bani are România la dispoziție pentru a combate sărăcia
Comisarul European pentru Politică Regională Corina Crețu a declarat, la întrevederea pe care a avut-o, marți, la Bruxelles, cu ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, că România are la dispoziție peste 572 de milioane de euro pentru proiecte ce vizează încluziunea socială și reducerea sărăciei.
Comisarul European pentru Politică Regională Corina Crețu a avut, marți, la Bruxelles, o întrevedere cu ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, cei doi discutând pe marginea Pachetului național anti-sărăcie, a Agendei urbane și a integrării comunităților marginalizate, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanța Comisiei Europeane în România.
Corina Crețu a declarat că, pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale, România are la dispoziție peste 572 de milioane de euro.
„România are la dispoziție peste 572 de milioane de euro, finanțare din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) pentru perioada 2014-2020, pentru proiecte ce vizează incluziunea socială și reducerea sărăciei. Pentru a asigura o implementare eficientă este extrem de important să existe o bună coordonare între FEDR și Fondul social european”, a declarat Corina Crețu.
Corina Crețu a adăugat că Pachetul național anti-sărăcie poate atrage fonduri din mai multe Programe Operaționale, pentru a găsi soluții la probleme precum părăsirea timpurie a școlii, sărăcia, excluziunea socială, dar și pentru probleme privind sănătatea și locuințele.
„Evaluarea nevoilor este o condiție prealabilă pentru prioritizarea investițiilor noastre. În această privință România a făcut progrese în identificarea domeniilor ce vor fi vizate de inițiativele curente de dezinstituționalizare a persoanelor cu dizabilități. Ne așteptăm ca aceste eforturi să fie extinse și la domeniul protecției copilului”, a mai declarat înaltul oficial european.
În perioada 2014-2020, se urmărește ca 75.000 de copii, 10.000 de persoane cu dizabilități și 62.000 de persoane vârstnice să poată beneficia de condiții de viață mai bune, prin îmbunătățirea serviciilor sociale.