Prima pagină » Știri » Câți bani scot din buzunar străinii ca să meargă la stână în România și să exerseze „tehnici de supraviețuire” în munții Carpați

Câți bani scot din buzunar străinii ca să meargă la stână în România și să exerseze „tehnici de supraviețuire” în munții Carpați

Turiștii străini care vin să viziteze pădurile Vrancei sunt gata să scoată din buzunar sume frumoase, pentru a se bucura de liniștea naturii.

O agenție de turism înființată de Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) printr-un proiect finanțat de Guvernul Elveției oferă tururi personalizate turiștilor pentru a oboserva animalele sălbatice în Munții Vrancei.

Pachetele Wildlife Watching, Aventură, Culturale reprezintă o premieră pentru străinii care vizitează Vrancea. Aceștia sunt însoțiți de ghizi autorizați și pot merge să urmărească urșii, să învețe tehnici de supraviețuire în Carpații Sălbatici sau să se bucure de seri de neuitat la stânele din Munții Vrancei.

Un turist care vrea să învețe tehnici de supraviețuire în Carpații Sălbatici trebuie să achite cinci sute de euro, scrie monitorulvn.ro. Grupul poate avea două persoane, iar cei de la ACDB precizează că sunt acoperite toate cheltuielile. Turul durează cinci zile și turiștii sunt preluați și, la final, ajung la București.

„Dis de dimineață vom aprinde focul și vom pregăti un ceai din plantele culese în ziua precedentă și vom avea un mic dejun bun, natural și tradițional. Ne vom spăla cu săpunul pregătit de noi și vom testa pasta de dinți și apa de gură făcută chiar de noi. Înainte să plecăm vom învăța cum să pregătim rucsacul pentru a nu ne incomoda și a ne deplasa mai ușor și cât de important este să nu cărăm obiecte inutile. Traseul va fi unul mai abrupt în prima porțiune de aceea vom efectua timp de 15 minute de exerciții fizice înainte să pornim. În această zi vom continua să identificăm urme de animale și vom învăța tehnici de mers și urcare, pentru a face față mai ușor traseului ce urcă pieptiș. Vom admira natura sălbatică din aceste creste de munte și cu puțin noroc vom avea șansa să vedem capre negre și cerbi. Ajunși sus în munte sursele de apă se împuținează, trebuie să știm unde și cum să căutăm apa, toate aceste lucruri le veți învăța de la ghidul nostru”, se arată în descrierea celei de a treia zile din Tehnici de supraviețuire. Proiectul a fost derulat de ACDB și informațiile despre oferta turistică sunt disponibile pe site-ul wildcarpathiaadventure.ro. 

Autor
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele

Citește și