Cauza exploziei de la restaurantul din Caracal: o butelie
Cauza exploziei produse, vineri, într-un restaurant din Caracal, județul Olt, este manevrarea necorespunzătoare a unei butelii de aragaz, polițiștii întocmind în acest caz actele premergătoare pentru distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă.
Potrivit unui comunicat al Poliției Județene Olt, explozia s-a produs ca urmare a manevrării necorespunzătoare a unei butelii de aragaz de către administratorul localului.
„La fața locului s-a deplasat echipa operativă de la Poliția Caracal, care, împreună cu pompierii, au reușit stingerea incendiului și scoaterea celor trei persoane care se aflau în incinta imobilului, în momentul producerii exploziei. Din primele cercetări, s-a stabilit că explozia s-a produs ca urmare a manevrării necorespunzătoare a unei butelii de aragaz de către administratorul localului”, se arată în comunicatul Poliției Olt.
Conform sursei citate, în cauză au fost întocmite acte premergătoare pentru distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă.
Trei persoane au fost rănite, vineri, în urma unei explozii produse într-un restaurant din Caracal.
Astfel, un bărbat de 27 de ani a suferit arsuri de gradele doi și trei pe 90 la sută din suprafața corpului și a fost transportat cu un elicopter la Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din Capitală. De asemenea, o femeie de 51 de ani, cu arsuri pe aproximativ 50 la sută din suprafața corpului, a fost dusă cu ambulanța la Spitalul Județean Craiova, iar o tânără de 22 de ani a fost internată la spitalul din Caracal, fiind în stare mai bună.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu, spunea, vineri, că bărbatul rănit în explozie este angajat al restaurantului.