Caz rarisim în Iași! Ionuț a evadat din arest pentru a mânca o ciorbă rădăuțeană. Ce le-a zis polițiștilor, când l-au prins

Publicat: 06 06. 2024, 09:30

Un bărbat condamnat a evadat din arest doar ca să mănânce acasă la prietena sa. Cazul rarisim s-a petrecut în Iași, iar în apărarea sa, Ionuț a susținut că nu a fost vorba de orice fel de mâncare, ci de o ciorbă rădăuțeană, preparată de mama prietenei sale.

Când a aflat ce se gătește, el nu a mai rezistat și a evadat din arest doar ca să mănânce o ciorbă.

Ionuț, un deținut pofticios

Ionuț Ciprian Ionașcu se afla în arest la domiciliu pentru comiterea infracțiunii de furt. Într-o zi, concubina i-a spus la telefon că mama ei gătește ciorbă rădăuțeană, iar tânărul n-a mai rezistat și a plecat grăbit într-acolo.

La 14 martie 2022, scrie bzi.ro, polițiștii s-au deplasat la adresa indicată pentru a verifica dacă inculpatul Ionuț Ciprian Ionașcu respectă măsura arestului la domiciliu, dar cu această ocazie au constatat ca el nu se afla acolo. În schimb, un martor găsit la adresa respectivă a dat o declarație scrie în care a spus că Ionuț a părăsit locuința și s-a dus la mama concubinei sale.

Chiar când oamenii legii se aflau în casă, la ușă și-a făcut apariția și Ionuț, însoțit de iubita lui. Cei doi le-au spus polițiștilor că au fost la mama unui prieten ca să mănânce.

Deși în cursul urmăririi penale a încercat să probeze existența unei situații de urgență care l-a pus în situația de a încălca măsura arestului la domiciliul, în timpul judecății, inculpatul a declarat în fața instanței că recunoaște în totalitate comiterea faptei, astfel cum a fost descrisă în rechizitoriu.

Ce au decis judecătorii

Condamnarea lui a venit în urmă cu câteva zile.

„Condamnă pe inculpatul Ionuț Ciprian Ionașcu în prezent în Penitenciarul Iași la o pedeapsă de 1 (un) an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evadare (faptă din data de 14.03.2022). Contopește pedeapsa de 1 (un) an închisoare cu pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare în pedeapsa cea mai grea de 3 (trei) ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită – sporul de 4 (patru) luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală rezultantă de 3 (trei) ani și 4 (patru) luni închisoare, în regim de detenție”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

CITEȘTE ȘI:

EVADARE ca în filme în Franța. Doi polițiști au murit după ce convoiul în care se aflau a fost atacat pe o autostradă (VIDEO)