Prima pagină » Știri » Cazul adolescentelor dispărute | DIICOT: Este o locație foarte mare care trebuie luată la milimetru / Date din anchetă: Căutările au loc pe cinci hectare, 14 scafandri intervin pe lacul din Caracal

Cazul adolescentelor dispărute | DIICOT: Este o locație foarte mare care trebuie luată la milimetru / Date din anchetă: Căutările au loc pe cinci hectare, 14 scafandri intervin pe lacul din Caracal

Cazul adolescentelor dispărute | DIICOT: Este o locație foarte mare care trebuie luată la milimetru / Date din anchetă: Căutările au loc pe cinci hectare, 14 scafandri intervin pe lacul din Caracal
Procurorul șef adjunct al DIICOT, Georgiana Hosu, spune că ancheta în cazul Caracal este dificilă deoarece este vorba despre o locație foarte mare „care trebuie luată la milimetru". „Nu cred că se putea mai mult decât atât, mergem pe toate pistele", a afirmat Hosu.

Întrebată dacă s-au găsit dovezi care să contureze ipoteza unei crime, Georgiana Hosu a răspuns că „s-au făcut pași, însă informațiile care apar în cadrul anchetei fac foarte mult rău rudelor și oamenilor care sunt foarte apropiați de cele două victime. Haideți să încercăm să transmitem toate datele, dar să fim și oamenii în același timp”.

În ce privește căutarea indiciilor, procurorul șef adjunct al DIICOT a spus că este dificil despre este vorba despre o locație foarte mare „care trebuie luată la milimetru”.

„Încercăm să facem treaba cât se poate de bine și utilizând toate mijloacele de investigare specifice pe care le are și Parchetul și Poliția”, a adăugat Hosu.

Întrebată dacă faptul că principalul suspect nu este cooperant îngreunează sau nu ancheta, Hosu a răspuns că din punctul său de vedere nu: „până la urmă suspectului trebuie să îi demonstrezi cu probe activitatea infracțională”.

Jurnaliștii au insistat cu întrebarea legată de probe care să contureze eventualul omor, însă procurorul șef adjunct al DIICOT a spus doar „lăsați-ne să găsim probele, să le valorificăm, să schimbăm încadrarea juridică și să comunicăm”.

„Colegii mei s-au mișcat foarte repede pe o cauză în care aveam foarte puține indicii din mai până în acest moment, nu cred că se putea mai mult decât ce au făcut, dar dacă se putea până la urmă vom veni și vom recunoaște și asta. Haideți să strângem tot și pe urmă comunicăm, vedem și ce am făcut bine și ce nu”, a declarat Georgiana Hosu.

Întrebată, de asemenea, dacă s-au extins cercetările și în ceea ce privește alte eventuale cazuri de dispariție care pot fi similare cu cele două cazuri investigate, Hosu a spus: „ încercăm și o asemenea pistă, deocamdată importante în acest moment sunt cele două victime”.

Potrivit procurorului, rezultatele ADN vor aduce primele lămuriri.

Duminică dimineața, Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispariției Alexandrei, fata de 15 ani din Olt, a fost adus din nou la casa în care se presupune că a avut loc crima. Forțele de ordine păzesc zona, având în vedere tensiunile de seara trecută când oamenii s-au strâns la poartă.

Între timp, căutările continuă pe lacul aflat în apropierea casei.

Date din anchetă: Căutările au loc pe cinci hectare, 14 scafandri intervin pe lacul din Caracal

14 scafandri intervin pe lacul aflat în apropierea casei suspectului Gheorghe Dincă, iar căutările au loc pe o suprafață de cinci hectare, au declarat surse apropiate anchetei, pentru Mediafax. Totodată, firele de păr din mașina suspectului se confirmă a fi ale Alexandrei.

Zona de căutare este de aproximativ cinci hectare de luciu de apă, stufăriș și nuferi, iar adâncimea apei este între doi și patru metri, cu vizibilitate redusă și vegetație abundentă, au declarat surse apropiate anchetei pentru Mediafax. 

Aceleași surse anunță că duminică, pe lacul aflat la un km distanță de casa suspectului Gheorghe Dincă, intervin 14 scafandri.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că cercelul găsit în mașina suspectului și firele de păr aparțin Alexandrei Măceșanu, de 15 ani, dispărută miecuri.

Alexandra este dispărută de miercuri, iar joi a reușit să sune de trei ori la 112, unde a anunțat că a fost sechestrată și violată. Polițiștii au ajuns după 19 ore la locația suspectului, acuzând STS că a dat date greșite privind localizarea și că nu au avut mandat să intre. Pe de altă parte, într-un raport al procurorului de caz se arată că mandatul a fost dat la 3.00 noaptea, dar polițiștii au acționat la 6.00 dimineața pentru că nu era echipă la muncă.

Citește și