Prima pagină » Știri » Cazul bărbatului din Ialomița suspect că a omorât un câine și că a maltrat o cățelusă la doar câteva zile după intervenția poliției: Ce se întâmplă cu necropsia

Cazul bărbatului din Ialomița suspect că a omorât un câine și că a maltrat o cățelusă la doar câteva zile după intervenția poliției: Ce se întâmplă cu necropsia

Cazul bărbatului din Ialomița suspect că a omorât un câine și că a maltrat o cățelusă la doar câteva zile după intervenția poliției: Ce se întâmplă cu necropsia

Un bărbat din Ialomița este suspect că a ucis un câine din rasa rottweiler care era al vecinului său, pe data de 5 februarie, însă, deși este anchetat de autorități, în cursul zilei de sâmbătă, 8 februarie, ar fi maltratat o altă cățelușă din satul în care locuiește.

Ce se întâmplă în cazul rottweilerului ucis

În urma verificărilor realizate de autorități a reieșit faptul că animalul în cauză ar fi intrat pe proprietatea unui bărbat de 69 de ani din comuna Bărcănesti, care a declarat polițiștilor că ar fi lovit câinele din rasa rottweiler pentru a se apăra.

La acel moment, proprietarul Asociatia Pentru Protectia Animalelor Kola Kariola și-a trimis un angajat care să preia câinele pentru a-l transporta în București, la o clinică, pentru a fi salvat, însă, din păcate, câinele a fost atât de rănit încât a murit.

„Asociația Kola Kariola a solicitat ca necropsia să se facă de către IDSA (n. r. Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală), din cadrul Facultății de Medicină Veterinară din București, asumându-și costurile, dar până în prezent nimeni de la IDSA nu a contactat un reprezentant al asociației, probabil din cauza faptului că trupul cățelului nu a fost transportat încă de către DSVSA Ialomița în locația solicitată de asociație”, a declarat Marius Chircă, fondatorul Asociației pentru protecția animalelor Kola Kariola.

De asemenea, Marius Chircă a specificat și faptul că singura necropsie recunoscută de Parchete și instanțele de judecată este cea efectuată la IDSA.

De menționat este faptul că necropsia ar trebui relizată cât mai repede pentru ca toate probele să poată fi conservate cât mai bine, prin urmare, pentru ca analiza medicală să poate fi o probă semnificativă în dosarul inculpatului.

Infracțiunea comisă împotriva animalelor care angajează răspunderea penală presupune pedeapsa cu închisoarea sau amendă penală.

„În continuare se efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor cu intenție, fără drept”, a transmis IPJ Ialomița la momentul respectiv.

Totuși, surse susțin că trei bărbați ar fi ucis câinele dându-i de băut otravă și în bătându-l cu o rangă ce avea cuie înfipte în ea.

Asociatia Pentru Protecția Animalelor KOLA KARIOLA este o organizație non-profit fondată în scopul ajutorării animalelor fără stăpân din România, un segment social cu un mare deficit.

Publicația GÂNDUL urmează să contacteze DSVSA Ialomița pentru a solicita mai multe informații în acest caz. 

Citește și